Video: Mød landets reneste miniaturehest

03-09-2017 07:02

Camilla Tiefensee Schrøder

Store Hestedag afholder for første gang i år DM i Grooming, og lørdag blev vinderne i to ud af i alt fire kategorier udråbt. Ridehesten har snakket med ejeren af den 3-årige miniaturehingst Headliner, som var dagens første vinder

Copyright Ridehesten.com
Julie Holm og Headliner, vinder af kategori A i DM i Grooming på Store Hestedag (foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den sølvglinsende miniaturehingst Headliner var groomet perfekt ned til mindste detalje og vandt derfor over de ellers nydeligt pyntede shireheste i første afdeling af Nathalie Horsecares danmarksmesterskab i Grooming, der i dag blev afholdt på Store Hestedag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den stolte ejer Julie Holm Sørensen havde nok at se til med sine amerikanske miniatureheste. Hun lod sin mor, Anette Holm, tage sig af præsentationen af Headliner i DM i Grooming, da hun selv skulle præsentere sin anden miniaturehest var med i kåringen af "dagens hest" i showringen, som foregik samtidig med afgørelsen i DM i Grooming.

DM i Grooming afholdes i år for første gang ved Store Hestedag, og konkurrencen er opdelt i fire kategorier. I kategori A gælder det grooming i forhold til racen, i kategori B bliver udstilleren bedømt for udklædning i et kostume fra det land, hesteracen kommer fra, kategori C har temaet "stævneklar", og kategori D er fri leg for børn og deres ponyer, hvor opfindsomheden og kreativiteten får frit spil.
Lørdag blev kategori A og B afholdt, mens konkurrencen fortsætter i dag med afgørelsen af kategori C og D. Klassen finder sted fra 12.30 til 16 i Hal 8.

Se mere om lørdagens DM i Grooming i videoen nedenfor.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner