VIDEO: Helgstrands/Akeems vinderridt

22-04-2013 12:22

Britt Carlsen

Andreas Helgstrand og Akeem Foldager havde deres stævnedebut ved weekends internationale stævne i Hagen - med to internationale sejre til følge. Se video af deres Grand Prix-ridt her, og læs hvad Andreas Helgstrand havde at sige efterfølgende

Copyright Ridehesten.com

Efter blot at have haft Akeem Foldager i stalden i to en halv uge, debuterede Andreas Helgstrand deres nye samarbejde ved at vinde Grand Prix-klassen i Hagen, Tyskland med 75,574% Dagen efter lykkedes det igen for kombinationen Akeem/Helgstrand at holde konkurrenterne bag sig i Grand Prix kür, som de vandt med 79,575%

Andreas var ovenud glad for igen at være tilbage i den internationale topkamp - efter i nogle år at have opnået sine internationale triumfer ved VM for ungheste. - Nu er vi "back in business" – der hvor det er sjovest, fortalte Andreas på en telefon fra Hagen. At det er lykkedes med godt to ugers samarbejde at opnå dette resultat skyldes dels det gode grundarbejde Patricia Florin og Joachim Thomsen har lagt i hesten, og dels Andreas helt eminente evne til hurtigt at omstille sig til og "læse" en ny hest.
Han fortæller også, at der er blevet svedt noget i den nye ridehal på Møgelmosegaard, både af ham selv og hesten, for at nå dertil, men at Akeem i hele processen har været en rigtig kammerat.

Ikke så rusten
- Især under opvarmningen til vores kür-program stod der masser af mennesker tæt omkring opvarmningen, men det reagerer Akeem overhovedet ikke på. Han er vildt sød og nem at have med at gøre og en rigtig kammesjuk. Han kigger ikke på noget og jeg kan mærke, at jeg kan stole på ham, fortæller Andreas.

I magasinet Ridehesten vil man i majudgaven, som netop er gået i trykken, kunne læse, at Andreas forventer at være lidt "rusten" i konkurencer på dette niveau, men i Hagen oplevede han det anderledes: - Jeg var ikke så rusten, som jeg frygtede. Nu må Akeem og jeg bare hjem i træningshallen og få styr på nogle øvelser sammen.
Topkampen i kürklassen blev tæt, for det var i sagens natur første gang han red sit kürprogram i konkurrence, og især i programmets galopdel kunne han ikke følge musikken helt perfekt. Det er dog noget, som kan forbedres til næste, store stævne. Det forventer Andreas bliver i Mannheim om to uger. - Hvis det går godt også der, så kan Akeem få stævnepause frem til DM, hvor vi så kan tage det lidt roligt i træningen. Man træner anderledes og under mere pres, når man har et stævne lige foran sig, fortæller han.
- Der er endnu et stykke vej op til de aller bedste, men jeg er ikke i tvivl om, at kvaliteten til at nå det mål ligger i Akeem, så det skal vi bare have udviklet sammen, slutter Andreas Helgstrand.

Ved at trykke på Andreas' samlede karaktersum på resultatlisten kan man se, hvordan dommernes karakterer fordeler sig i Grand Prix-programmet.

Videoer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen