– Vi har arbejdet på at få mere ro på

31-08-2024 15:41

... og det lykkedes i dag, lyder det fra Sophia Boje Obel Jørgensen, der på Foldagers Chablis har vundet lørdagens ECCO Grand Prix til landsstævnet på Vilhelmsborg

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagens tilskuere til landsstævnet på Vilhelmsborg, der afvikles i forbindelse med Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue, har i dag kunnet nyde dressur på højt niveau på den solbeskinnede gårdsplads. Formiddagen gik med Intermediare 1 og blev ved middagstid efterfulgt af ECCO Grand Prix. Top-tre blev besat af unge ryttere, hvor den bedste af alle var ungrytter Sophia Boje Obel Jørgensen, der med 72,100% tog sejren på DV-hoppen Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen). Den 12-årige hoppe er opdrættet og uddannet af Sophias mor, Mette Boje Frederiksen, men Sophia fik for næsten tre år siden lov til at overtage tøjlerne og havde i starten af i år sin debut i senior Grand Prix på netop Chablis. Ekvipagen har flere sejre på U25-niveau bag sig og vandt ECCO Cup-finalen for U25-ryttere i 2023, men dette er deres første sejr på senior Grand Prix-niveau. Sophia var godt tilfreds med turen og udtalte kort efter præmieoverrækkelsen følgende:

Det var en vellykket tur – vi har arbejdet med at få mere ro på, fordi hun tidligere er blevet meget stresset, når vi er gået fra opvarmningen og ind på banen, men det gik godt med roen i dag. 

Hvordan Sophia og hendes faste træner Dennis Fisker har trænet på at få Chablis afspændt til stævner, kan du høre mere om i videoen herunder: 

Med 68,967% besatte Sille Engermann og Touchdown e. Blue Hors Touch Me/ Bernstein (opdr. Bent Knudsen) andenpladsen. Sille Engermann vandt tre år i streg i 2016, 2017 og 2018 DRF-mesterskabet i dressur for U25-ryttere med sin tidligere tophest Darius, der i forbindelse med Silles studiestart blev overtaget af Laura Hvid i 2018. Efter nogle år udenfor Grand Prix-niveau er Sille nu tilbage med den 13-årige Touchdown, som hun selv har uddannet. Dagens ridt var ekvipagens kun anden start i senior Grand Prix og med andenpladsen tyder det på, at det harmoniske par er godt på vej.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alexander Yde Helgstrand og Inspiration PF e. Everdale/ Calido I blev nummer tre med 68,700%, men var dog ikke på podiet i klassen, da der kun var syv ekvipager til start.

Eftermiddagen er dedikeret til de unge heste, hvor hele 45 ekvipager er til start i PAVO og DRF's championatskvalifikation for 4-års heste, som allerede er i fuld gang.

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen og Foldagers Chablis. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner