Sejr efter kun to måneders samarbejde

31-08-2024 14:20

VIDEO: Dagens første klasse, Intermediare 1, til landsstævnet på Vilhelmsborg er afviklet, og vinderen blev en ekvipage, der kun har kendt hinanden i to måneder

Mens landets bedste føl og hopper er i fuld gang i opvisningshallen på Vilhelmsborg til Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue, er dressuren i fokus på den smukke bane på gårdspladsen. Formiddagen blev brugt på Bundgaard Byg Cup Intermediare 1, som var første afdeling af den tredje kvalifikation frem mod efterårets finale i den prestigefyldte turnering. 

Hele 28 ekvipager var til start, og de 15 bedste af dem kan se frem til endnu en tur på banen i morgen, når det gælder kvalifikationsfinalen i Intermediare 1 kür. Bedst af dem alle var Carina Nevermann Torup og den 11-årige Baunehøjens Carpaccio DWB e. Charmeur/ Kermo's White Talisman (opdr. Pia Gobert), der efter et vellykket ridt med bl.a. flotte changementsserier som et højdepunkt blev belønnet med 72,939%. Carpaccio blev som 5-års solgt på Dansk Varmblods forårsauktion til dressurrytter Anette Ejlersgaard og blev herefter uddannet til lilletursniveau af netop Anette. I juli måned i år købte Gitte Schoubye Johansen vallakken til sin datter, ponyrytter Rikke Maria Schoubye Johansen, der i fremtiden skal have fornøjelsen af den rutinerede hest. Carina Nevermann har de sidste to måneder redet Carpaccio, og dette er deres kun andet stævne sammen. I går blev det til en 5. plads i Prix St. Georg, og i dag lod det altså til, at parret havde fundet hinanden endnu bedre. Carina var efter ridtet godt tilfreds, hvilket du kan høre hende fortælle mere om i videoen i bunden af artiklen.

Ikke langt efter Carina Nevermann Torup kom berider Anne-Mette Strandby Hansen på DV-hoppen Delizia e. Fürstenball/ De Noir (opdr. Lotte Sophia Liv Kulle), der blev belønnet med 72,632%. Tredjepladsen tog Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsen sig af på den populære avlshingst Blue Hors Baron e. Callah's Benicio/ Sir Donnerhall. De fik 72,500% af et enigt dommerpanel. Disse to ekvipager er dermed også sikkert videre til morgendagens kür, hvor der er mulighed for at ride point hjem og i sidste ende sikre sig en af de 18 eftertragtede pladser til den endelige finale, som afvikles på Stutteri Ask i oktober.

Niveauet i klassen var højt, og også de efterfølgende placeringer gik til ryttere, der var over de 70%. Susanne Barnow og Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal), der vandt årets første kvalifikation i cuppen på Kirstinelund Rideklub, blev i dag nummer fire med 71,886%, og femtepladsen gik til Sophia Boje Obel Jørgensen Askari Pilekær e. Apache/ Florestan I (opdr. Anne Mette Rossen og Lars Langendorff). De red til 70,658%. Rytterne til præmieoverrækkelsen fik ærespræmier fra AB Rideudstyr.

Hør Carina Nevermann Torup fortælle om dagens sejr på Carpaccio, og om hvorfor deres samarbejde allerede fungerer så godt:

Lørdagen forsætter med mere dressur på gårdspladsen, og det samme er tilfældet i morgen, hvor det bliver spændende at se, om der sker ændringer i toppen af placeringerne, når det skal afgøres, hvem der vinder denne kvalifikation af Bundgaard Byg Cup.

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner