– Lennon har en fantastisk arbejdsmoral

30-06-2024 12:38

Sådan siger vinderen af anden kvalifikation i Bundgaard Byg Cup, Carina Nevermann Torup, blandt andet om den mørkerøde vallak, som hun i går vandt med ved stævnet på Hovgaard Rideklub

Carina Nevermann Thorup og Lennon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et spændende felt af 18 ekvipager var fredag og lørdag til start i anden kvalifikationsrunde af den populære, landsdækkende turnering Bundgaard Byg Cup, der blev afviklet i forbindelse med det internationale stævne med nordisk mesterskab i dressur og paradressur på Hovgaard Rideklub.

Vinderen blev Carina Nevermann Torup med den 10-årige, mørkerøde vallak Lennon e. Londontime/ Dancier, som allerede torsdag lagde ud med at vinde den nationale Prix St. Georges-klasse med 72,851%.

I Bundgaard Byg Cuppens Intermediaire I red parret fredag til 73,114% og i Intermediaire I-kür blev det i går til hele 76,083% og altså en sikker sejr i kvalifikationen med sammenlagt 149,197%.

– Weekenden overgik lidt mine forventninger. Jeg har selvfølgelig en masse fantastisk resultater med i bagagen, men at jeg skulle stå øverst på sejrsskamlen alle tre dage var vildt! Jeg kom med en helt ny kür, som jeg kun havde nået at ride igennem én gang derhjemme, så jeg var selvfølgelig lidt ekstra spændt på, hvordan det ville gå, og hvad dommerne ville sige til den nye kür, fortæller Carina.

Om Lennon siger hun: – Han er faktisk en ret reserveret hest. Han knytter sig stærkt til dem omkring, men på hans helt egen måde. Han har en fantastisk arbejdsmoral, som gør træning derhjemme og konkurrencer til en fornøjelse. Jeg er meget taknemmelig for samarbejdet med Gitte Schoubye Johansen, som har givet mig muligheden for at ride denne fantastiske hest.

Kenneth Damgaard og Vestervangs Garson. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen i klassen gik til berider og landstræner i dressur for junior-, ung- og U25-ryttere, Kenneth Damgaard, med Annabelle Rehns tidligere stævnehest, Vestervangs Garson e. De Noir/ Ragazzo (opdr. Martin Klavsen). Han og den 12-årige, brune DV-vallak red en kür til flotte 75,417%, hvilket gav dem i alt 146,996%.

Thilde Rude Hare og Fred the Red e. Franziskus/ Florestan I tog sig af tredjepladsen med 140,108%, efter de havde redet en kür til 71,292%. Thilde rykkede faktisk op fra en fjerdeplads i den indledende klasse fredag og tog altså en top-3-placering med hjem. Der var i alt ti placerede i klassen, som du kan se, hvem var, ved at følgende linkene herunder.

Det samlede resultat af anden kvalifikation af Bundgaard Byg Cup.

Stævnets start- og resultatlister.

Thilde Rude Hare og Fred the Red. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om Bundgaard Byg Cup

Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over fire spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.