– Vi gentager succesen næste år

06-02-2023 09:34

Trine Askjær-Jørgensen

Sådan lød det fra stævneansvarlig Gitte Johansen, da hun skulle fortælle om weekendens ponylandsstævne i dressur hos Vejle Rideklub. Her har været massevis af glade ponyryttere, forældre og flot ridning hele weekenden – og søndag blev de tre Horseworld Cups afgjort

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse i Horseworld Cup for kategori II. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden er der blevet holdt landsstævne i ponydressur i Vejle Rideklub med blandt andet Horseworld Cup for både kategori I-, II- og III-ponyer, som løb over alle tre dage af stævnet.

Fredag og lørdag blev afdeling 1 og 2 af de respektive cups afviklet, og søndag stod den så på LA4, kürfinaler for kategori I og II og slutteligt en PRI for kategori I- og II-ponyer, inden arrangørerne kunne pakke sammen efter en lang, men god stævneweekend.

Selvom hun blev slået i dagens klasse, LA4 for kategori III-ponyer, så holdt Steffanie Victoria Horsted Dyrlund og Magic Manipus flotte præstationer fra de to forgangne dage hele vejen hjem til en sejr i det samlede resultat. Med en totalscore på 220,204% kunne Steffanie således søndag kalde sig vinder af Horseworld Cup for kategori III-ponyer.

Leah Kjartan Søstrøm og Parcybedw the Destroyer e. Parvadean Double-U-Jay blev nummer to med 218,480%, og Amaia Hartvig Bruun Severinsen med Meraviglioso Stallone V. e. Harvest Universal Soldier (OS)/ Trefaes Serog (opdr. Vicky Mathiesen) blev nummer tre med 213,689%.

Det samlede resultat.

Copyright Ridehesten.com
Steffanie Victoria Horsted Dyrlund og Magic Manipu. Foto: Privat

Hos kategori II-ponyerne holdt også Amalie Juliane Danvad Fredbøg det flotte niveau fra de forgangne dage, hvor hun har ligget i front. Med en samlet score på 223,993% og et godt stykke ned til andenpladsen kunne Amalie kalde sig vinder af Horseworld Cup for kategori II-ponyer sammen med Spirit Kick e.  Clausholm Donatello/ Attention (opdr. Anita Andersen).

Sophie L. B. Thomsen og Milky Way e. The Braes My Mobility/ Halifax blev nummer to med 211,407% og Miguel Schaldemose Larsen med Magic Moment e. Highway N blev nummer tre med 209,649%.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit Kick. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også i Horseworld Cup for kategori I-ponyer holdt niveauet fra de forgangne dage hele vejen hjem for Isabella Struntze Torp, der med Lykkehøjs Dream of Dornik e. Melli's Dornik/ Cupkeshof Winobert (opdr. Lykkehøj v/ Helle og Jens Mouritsen) tog sejren med 221,750% i alt.

Rikke Maria Schoubye Johansen og Lykkeholms Cyperb e. Lukas 163/ Maior Domus (opdr. Janni Storgaard Madsen) tog andenpladsen i cuppen med 219,048%, mens Ingeborg Elizabeth Schou og FS Calimero e. FS Dior de Luxe/ FS Challenger blev nummer tre med 218,140%.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Isabella Struntze Torp og Lykkehøjs Dream of Dornik. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Dagens sidste klasse var en PRI for kategori I- og II-ponyer. Den blev vundet af Rikke Maria Schoubye Johansen med Delray e. FS Don't Worry/ Voyager (opdr. Albert Cramer), som red til 72,375%.

Klassens resultat.

Stævnearrangør Gitte Johansen fortæller om stævnet:
– Vi har haft 243 starter i alt, så der har været så godt som fuldt hus. Alt er gået som det skulle; glade børn og glade forældre. Det er første gang, vi har kørt "paperless", altså uden kritikker på papir, og den debut havde vi så lige til et landsstævne, men det er gået rigtig godt. Det kan vi kun sige "ja tak" til, for det fungerer rigtig godt i praksis, siger hun og fortsætter:

– Tilmeldingerne til stævnet var faktisk udsolgt på bare en time og tre kvarter, så det vidner jo om, at det er et populært stævne og populært med cup-klasserne. Det er vi rigtig glade for, og så er det jo også bare dejligt, at det er gået rigtig godt med afviklingen. Faktisk har det været så godt, at jeg med det samme har sagt "Vi gør det igen til næste år", runder Gitte Johansen af.

Stævnets start- og resultatlister.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev