Topplaceringer til Agnes Ørnskov i Karlslunde

08-06-2024 18:46

I denne weekend afholder Karlslunde Rideklub landsstævne for ponyer, som også byder på en turnering fordelt over stævnets tre dage. En af de ryttere, der har haft et særligt succesfuldt stævne, er Agnes Ørnskov Beier, der har formået at ride sig til flere topplaceringer på tre forskellige ponyer 

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Steendieks Diamond de Dali. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den østsjællandske rideklub Karslunde Rideklub har i denne weekend inviteret ponyrytterne til landsstævne, og trods lidt regn og ustadigt vejr er det blevet til nogle gode stævnedage i klubbens smukke omgivelser.

Allerede i går lagde de første ryttere fra land i første afdeling af Karlslunde Cup, der bliver afviklet over tre afdelinger hhv. fredag, lørdag og søndag. Søndag rides finalen i et kürprogram. 

Fredag aften lagde Agnes Ørnskov Beier sig i spidsen i Karlslunde Cuppen for kategori 1-ponyerne, da hun sammen med Steendieks Diamond de Dali e. FS Dali/ FS Chambertin red sig til en sejr med 73,120% i PRT-klassen. Agnes lagde dermed også nogle procenters afstand til andenpladsen, selvom hun og Diamond kun har dannet par siden marts.

På andenpladsen blev det Laura Qvist og Coeur de Lion R e. Cosmopolitan D/ Oosteinds Ricky, som red sig til en placering med 70,684%. Placeret som nr. 3 blev Emilie Hansen på Bossa Nova Bitsch e. Power and Paint/ FS Champion de Luxe (opdr. Stald Bitsch v/ H. Bitsch & H. Slyngborg), der fulgte tæt efter Laura med 70,556%. 

Hos kategori 2-ponyerne blev det ligeledes til en sejr for Agnes Ørnskov Beier, der denne gang med Timms My Fritz e. Grenshoehes My Fireball/ Orchard D'Avranches sejrede med 71,367% i en tilsvarende PRT-klasse. Hun blev dermed også den eneste placerede rytter i klassen, der bestod af kun fire ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Agnes forsætter sejrsstimen
I dag var det en almindelig PRT-klasse, der åbnede stævnet. Her sejrede Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S. e. Højvangs Bondeo/ De Noir (opdr. Kim Simonsen) med 71,880%, mens Agnes Ørnskov Beier kunne tilføje endnu et topresultat til samlingen, da hun indtog  andenpladsen på Kachunga e. Classic Dancer I/ FS Don't Worry med 71,538%. Tredjepladsen gik til Emma Sofia Elsass og George 153 e. Hesselteichs Golden Dream/ FS Cocky Dundee, som red til 69,359%. 

Copyright Ridehesten.com
Miguel Schaldemose Larsen og Piaf A.S. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Efterfølgende fulgte en almindelig PRT-klasse for kategori 2-ponyer, hvor det blev Vilja Jeppesen Moeskjær, der løb med sejren. Sammen med Stenhedegårds Lady Surpriseme e. Bøgegårdens Boney M/ Riedeland's Nevado (opdr. Mette J. Jæger) red hun sig til en score på 68,205%. På andenpladsen fulgte Sofie L. B. Thomsen og Milky Way e. The Braes My Mobility/ Halifax, som red til 67,821%. 

Copyright Ridehesten.com
Sofie L. B. Thomsen og Milky Way. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

I dag fulgte den anden afdeling af Karlslunde Cuppen, og her blev det ligeledes til en sejr for Agnes Ørnskov Beier og Steendieks Diamond de Dali, der red sig til en score på 72,967% i PRM for kategori 1-ponyerne. Meget tilsvarende gårsdagens stilling fulgte Laura Qvist og Coeur de Lion R efter med 71,951%, mens det i dag lykkedes Frida Roed Skov og Cake Royal e. Casino Royale K/ Golden Dancer at ride sig til en tredjeplads i klassen med 71,626%. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Qvist og Coeur de Lion R. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Også i Karlslunde Cuppen for kategori 2-ponyerne blev det til en sejr for Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz, der nu endnu en gang kunne kravle til tops på sejrsskamlen. Parret vandt PRM-klassen med 72,236%. 

Agnes fortæller selv om sine ridt: 

– Det er mega fedt, at alt det store arbejder begynder at lønne sig. I morgen skal bare have en stille og rolig tur, en stabil tur. Vi går efter at ride fejlfrit. 

I morgen skal Agnes både ride kür på Diamond og Timms My Fritz, og kürridtet på Diamond foregår naturligvis til Rihannas sang "Shine Bright Like A Diamond", fortæller Agnes. Foruden det nye makkerskab med Diamond, var det også første gang Agnes havde Kachunga med på stævnebanerne. Agnes fortæller afslutningsvist: 

– Vi er bare klar til at give den gas i morgen. Forhåbentlig får vi nogle gode ture, selvom jeg blev sparket af en anden pony under banetræningen i torsdags. 

PRM-klassen blev også dagens sidste klasse, hvorefter Karlslunde Rideklub kunne runde af efter en travl stævnedag med dressur på højt niveau på trods af det ustadige vejr. 

I morgen afvikles den tredje afdeling af Karlslunde Cuppen, hvorefter det samlede resultat gøres op. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner