Dressur med stjernefrø i Herning

23-01-2024 18:07

Hingstekåring i Herning nærmer sig med hurtige skridt, og det foreløbige program er fastlagt. Læs med her, hvordan de 5- og 3-stjernede klasser er fordelt over dagene og om en lille ændring i den 5-stjernede konkurrence

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro, der i 2023 sejrede i den 5-stjernede Grand Prix Kür. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

MCH Messecenter i Herning, Jyske Bank Boxen og KRAFFT Arena udgør igen i år scenen for både 5-stjernet og 3-stjernet dressur i både stor og lille tour fra den 7. til 10. marts 2024, hvor Dansk Varmblods Hingstekåring finder sted. 

Traditionelt har ECCO Five Star Dressage omfattet Grand Prix og Grand Prix Kür, men i år har elitesportschef Anne-Mette Binder givet udtryk for ønsket om en ændring til Grand Prix og Grand Prix Special. Dette skyldes, at Grand Prix Special afgør holdkonkurrencen ved OL. Også derfor bliver stævnet i Herning vigtigt for rytterne, for Specialen er afgørende for holdresultatet ved OL.

Klasserne i det 5-stjernede stævne afvikles henholdsvis fredag med Nordentoft Grand Prix og lørdag eftermiddag med ECCO Grand Prix Special inde i Jyske Bank Boxen.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro blev vinderne af den 5-stjernede Grand Prix Kür sidste år med en imponerende score på 84,360%. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kommende topheste i den 3-stjernede konkurrence
Udover det 5-stjernede stævne inviterer Dansk Varmblod ryttere til at deltage i international dressur på 3-stjernet niveau. I lille tour afvikles Prix St. George og Stutteri EVO Intermediaire I torsdag og fredag, mens Grand Prix og Grand Prix Special kan opleves torsdag aften og lørdag middag i KRAFFT Arena.

Dette åbner op for muligheden for, at flere hjemlige ryttere kan sikre sig en eftertragtet plads i de internationale konkurrencer under Dansk Varmblods Hingstekåring.

I de 3-stjernede konkurrencer er der tradition for, at vores eliteryttere præsentere deres kommende topheste i enten stor eller lille tour. Sidste år sejrede Daniel Bachmann Andersen med Vayron e. Vitalis/ P. B. Globster i 3-stjernet Grand Prix, og i år er de aktuelle på bruttolisten til OL.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron, der sejrede i den 3-stjernede Grand Prix forrige år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De aktuelle bruttogrupper for seniorerne blev offentliggjort d. 21. december 2023, og rytterne i grupperne er: 

A-gruppe:
Anna Kasprzak
Anna Zibrandtsen
Carina Cassøe Krüth
Cathrine Laudrup-Dufour
Daniel Bachmann Andersen
Lone Bang Zindorff
Nadja Aaboe Sloth
Nanna Merrald

B-gruppe:
Joachim Thomsen
Kenneth Damgaard
Rikke Dupont

Perspektivgruppe:
Anne Sofie Aaen
Charlotte Heering
Karoline Louise Skøtt
Marianne Helgstrand
Stinna Skov-Foldberg

Fokus på talentudvikling
Dansk Ride Forbund har fokus på talentudviklingen, og på dette niveau er det især enkelte af de U25-ryttere, som er etableret på internationalt niveau, der gerne vil have mulighed for at ride med blandt seniorrytterne i Herning. Og den mulighed er der også i 3-stjernet. 

Alle ender skal dog hænge sammen (i forhold til antal pladser), og det er et luksusproblem, at vi har så mange gode ryttere på Grand Prix-niveau. Det fortæller Elitechef Anne-Mette Binder.

Se det foreløbige program for Dansk Varmblods Hingstkåring her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner