Peder Fredericson trapper ned - VM er årets mål

22-06-2022 09:12

Annika Knudsen Lorentsen

Den svenske toprytter Peder Fredricson har besluttet, at han i den kommende tid ikke vil turnere rundt og ride stævner hver eneste uge, men derimod prioritere familien. Det betyder dog ikke, at ambitionerne er lagt på hylden, og årets helt store mål, er VM i Herning til august

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson ved Dansk Varmblods Hingstekåring tidligere i år. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til expressen.se udtaler den svenske toprytter Peder Fredricson, at han vil trappe ned på antallet af stævne, for at have bedre tid til sin familie. 

– Det føles vigtigt at være hjemme og være nærværende. Jeg vil omprioritere en smule, en lille periode i hvert fald, og være hjemme hos familien. Jeg vil helt sikkert fortsætte med at konkurrere, men ikke hver weekend internationalt, udtaler han. 

Fredricson har i flere måneder lagt som nr. 1 på verdensranglisten i springning, og selvom han stadig er at finde i toppen, er han ikke længere placeret allerøverst. I 2021 vandt han desuden den samlede sejr i Global Champions Tour, OL-guld for hold, sølv individuelt og EM-bronze individuelt. Ambitionen om at genvinde pladsen som verdens nummer et, er der ikke pt. 

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson ved OL. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har ingen planer om at jage den lige nu. Det var et projekt, jeg havde, og jeg siger ikke, at jeg ikke vil forsøge at gå efter den igen, på et tidspunkt i fremtiden, men ikke lige nu.

VM er prioriteten i år
Selvom den svenske toprytter tager en periode med mindre stævneaktivitet, så er ambitionerne ikke lagt helt på hylden.

– Jeg investerer ikke i at genvinde Global Champions Tour-titlen. For at vinde GCT skal du ride næsten alle konkurrencer. Det har jeg gjort i nogle år nu, og så har jeg været nødt til at fravælge en del ting, og jeg synes er vigtige. Jeg vil helt klart forsøge at vinde de konkurrencer, jeg rider. Det handler ikke om, at jeg trapper ned fra ambitionerne i de konkurrencer, hvor jeg er, men jeg kommer ikke til at konkurrere så intent, hver weekend, forklarer han og understreger, at VM i Herning i august er årets store mål. 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing