Vi er klar, igen!

02-12-2015 11:30

Efter en fuldstændig forrygende uge med Christmas warm-up er arrangører og de mange frivillige hjælpere ved at rydde op efter orkanen Gorm og nu er Vilhelmsborg klar til Baltic Cup

Copyright Ridehesten.com
Der er ved at blive lagt nyt toplag i begge ridehaller på Vilhelmsborg, og så er oprydningen efter orkanen ved at være tilendebragt.

- Vi er ved at have ryddet op rundt omkring hallerne efter stormen. Der røg nogle ovenlysplader på den store hal, og de ødelagde også noget på deres vej, fortæller Vilhelmsborgs direktør Casper Cassøe, han fortsætter: - Vi vil have at tingene er 100% i orden, og vi oplevede under Christmas warm-up, at bunden i den store hal var lidt tynd i den ene ende. Derfor har vi valgt at få et nyt toplag i både opvisnings- og opvarmningshallen. Det har Walber klaret her i ugens start, så nu er vi klar til Baltic Cup. 

Copyright Ridehesten.com
Under orkanen blev nogle af ovenlysruderne revet løse, og de fik også ødelagt andet på deres vej, men skaderne er ved at være udbedrede.
Copyright Ridehesten.com
Det eneste som ikke kan udbedres er de skader stormen voldte på det store telt til opstaldning.

Stormen tog teltet
Hverken det store ekstra telt til opvarmning eller teltstaldene har taget skade i stormen, men det ekstra store telt, som skulle rumme en del af stalden til næste uges Christmas Show, blæste i stykker i stormen og kan ikke repareres. Det betyder, at hestene ikke tilbydes en deluxe opstaldning denne gang, men opstaldes i stedet i de velkendte teltstalde. Rundt om på grunden er der væltet flere træer, men som Casper understreger, så var stævnet ikke på noget tidspunkt i fare for aflysning. Konkurrencerne blev suspenderet mens stormen blæste ud. - Hellere udsætte en aflyse. For havde vi aflyst ville mange have forsøgt at pakke og køre hjem, så af sikkerhedsmæssige årsager var vores valg om at indstille konkurrencerne nogle timer en bedre løsning. Vi er fint med med forberedelserne til Baltic Cup. De første heste er på vej, og der er dyrlægekontrol i morgen torsdag kl. 10 og så går konkurrencerne igang kl. 16, fortæller Casper. Knap 300 heste og ponyer er på vej til Vilhelmsborg for at deltage i Baltic Cup.

Copyright Ridehesten.com
Fra den forrygende spændende og hyggelige lørdagsfinale ved Christmas Show i 2014.

Christmas Show
Efter weekendens Baltic Cup bruger arrangørerne mandagen til at rydde op og gøre klar til den store afslutning på tre forrygende uger med Christmas Show på Vilhelmsborg. Fra tirsdag den 8. december starter den afsluttende uge med lige godt 600 opstaldede heste.

Det er i år 11. år med Christmas Show og stævnet har udviklet sig helt forrygende gennem årerne. Arrangørerne, Danish Derby Horseshow har som mål, hele tiden at udvikle og forbedre konceptet. Der er gratis adgang for publikum alle dage på nær den store, forrygende og festlige lørdag (12. december), hvor tre ugers konkurrencer kulminere med finaler og sølv- og bronzeturen med Mini Grand Prix finale, Knock Out springning med udklædte ryttere, en Sixbar og Kinnerup Heste-Artikler Grand Prix, som traditionen tro har deltagelse af stort set hele den hjemlige springelite, kombineret med enkelte skandinaviske og tyske ryttere. 

Billetpriser Lørdag d. 12 december:
- Indgang i døren UDEN fast siddeplads 130.- børn under 12 år 75.- børn under 5 år gratis adgang. 
- Foudbestilling af billet MED fast siddeplads 150.- 
Forudbestilling af billet MED fast siddeplads OG julefrokost buffe 300.- 

- Vi har en ansat en kok og lejet den gamle smedje som producere al maden til hjælperne og delvis også til vip-logen. I næste uge fra den 10. til 12. december har vi lavet aftale med en af landets dygtigste kokke, som leverer maden til vip-logen. Ved siden af dette er der god mad i cafeteriet og mulighed for at købe mad og drikke ved de forskellige udskænkningssteder i hallen, fortæller direktør Niels Jørgen Cassøe Jakobsen, som glæder sig over, at standpladserne er udsolgte inde i hallen, så man kan få klaret noget juleshopping samtidig med, at man hygger sig til ridestævnet og får ønsket sine venner og rytterkolleger en glædelig jul.

Se mere på arrangørernes hjemmeside her

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen