Veninder holder Knæk Cancer-stævne på Fyn

19-10-2019 11:19

Camilla Tiefensee Schrøder

Den 26. oktober afholder veninderne Louise Kristensen og Annika Greve et stævne på Højmegaard Rideklub i Odense, hvor de indsamler til Kræftens Bekæmpelse

Copyright Ridehesten.com
Louise Kristensen (tv.) og Annika Greve (th.) har sammen lavet facebooksiden AL Dressage, hvor de deler forskellige hesterelaterede ting, og her promoverer de også Knæk Cancer-stævnet. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er kun 14 dage siden, at amatørdressurrytterne Louise Kristensen og Annika Greve fik ideen at lave et indsamlingsstævne til fordel for Knæk Cancer.
– Vi har selv haft kræft tæt inde på livet, og så tænkte vi, at vi kunne bruge vores hobby til et godt formål, fortæller Louise. – Det var en hurtig beslutning, vi tog en aften, hvor vi tænke: hvorfor laver man egentlig ikke sådan et stævne på Fyn. Og så var Dansk Rideforbund heldigvis med på ideen.

Stor opbakning
De to veninder fik hurtigt stablet arrangementet på benene.
– Hele konceptet med stævnet er, at alt skal laves 100 % frivilligt. Så alt, hvad vi indsamler, går ubeskåret til Knæk Cancer, fortæller Louise.
Selvom der har været meget kort tid til at arrangere og promovere stævnet, har de to veninder oplevet en stor opbakning, både i forhold til sponsorater og tilmeldinger. Indtil videre er der tilmeldt 45 ud af 50 mulige, så der bliver snart åbnet for en venteliste. Begrænsningen på 50 skyldes, at der foreløbig kun er fundet to dommere, men hvis der skulle være en tredje derude, som har lyst til at springe til som frivillig, kan de åbne op for flere starter.

Konceptet er kommet for at blive
Det hele er blevet arrangeret lidt i sidste øjeblik i år, men ideen er, at det skal være et fast årligt arrangement, forklarer Louise:
– Selvom vi har været sent ude, har vi fået mange tilmeldinger på kort tid, så vi kan se, at interessen er der. Næste år vil vi se, om vi kan arrangere et helt weekendstævne. Det bliver ikke det sidste Knæk Cancer-stævne på Fyn. Det er kommet for at blive – håber vi.
Hvis det første stævne bliver vellykket, håber hun på at kunne donere over 10.000 kroner til Knæk Cancer.

Knæk Cancer-stævnet afholdes som E-stævne for fem inviterede klubber. Klasserne er LD-LA for pony og LD-MB0 for hest. Det finder sted den 26. oktober hos Højmegaard Rideklub i Odense, hvor Louise og Annika har deres heste opstaldet til daglig. Læs mere på arrangørernes facebookside AL Dressage.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen