Van Olst Horses har hingsteshow fredag aften

08-04-2021 18:46

Det har i Danmark såvel som i Holland og Tyskland været en optakt til avlssæsonen, der har været præget COVID-19 og derfor online hingstefremvisninger. Fredag den 9. april holder Van Olst Horses online hingsteshow

Copyright Ridehesten.com
Anne van Olst og Glamourdale ved UVM i 2018. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske dressurrytter og -træner Anne van Olst driver sammen med sin mand Gertjan van Olst hingstestationen Van Olst Horses i Holland, hvor de udbyder både dressur- og springhingste, men de senere år har de specialiseret sig i dressurhingste. Det har deres linjegrundlæggere Negro og Lord Leatherdale være medvirkende til.

Ferro-sønnen Negro, som Anne van Olst har uddannet op til Grand Prix, er ikke blot far til verdens mest vindende dressurhest Valegro, men også far til flere af stationens hingste, heriblandt Nespresso og Netto. Dog er det den kun 6-årige hingst Kjento (mf. Jazz), der for alvor sætter Negro på verdenskortet som aktuel faderhingst igen. Kjento, der er meget populær i avlen, var med hingstestationens rytter, engelske Charlotte Fry, udtaget til UVM 2020 (aflyst).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Negro har ellers i en årrække slået sit navn fast som morfar til en række hingste, der har hans staldkammerat Lord Leatherdale som far. Netop den kombination har givet tophingste hos Van Olst Horses som Grand Prix-hingstene Chippendale, Everdale og Glamourdale. Sidstnævnte Glamourdale vandt med Charlotte Fry UVM for 7-års heste i 2018 og er efterfølgende blevet en populær hingst hos danske avlere. Han fik sidste år knapt 20 føl i Danmark.

Hingsteshowet kan ses lørdag på bl.a. ClipMyHorse.tv kl. 19.30.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner