Anne van Olst: The show must go on

31-03-2020 17:29

Vi har talt med Anne van Olst, der sammen med sin mand Gertjan van Olst driver uddannelses- og salgsstald samt ikke mindst hingstestation under navnet Van Olst Horses. Anne van Olst giver os her temperaturen på deres corona-situation

Copyright Ridehesten.com
Anne van Olst var på det bronzevindende danske hold ved OL i 2008 sammen med Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Andreas Helgstrand, og netop den trio var ved hingstekåringen i Herning tidligere på denne måned med til at genopfriske de store danske OL-minder. Foto: Ridehesten.com/Marie Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Corona-situationen i Holland ligner den danske, og den påvirker alle både i og udenfor hesteverdenen. Meget er anderledes nu, og når man kommer ind i stalden hos Van Olst Horses, skal man bruge håndsprit og holde 2 meters afstand til hinanden, og det respekterer alle.

 

Ingen World Cup eller OL i år

For Van Olst Horses har situationen også store konsekvenser for stævnedeltagelse og afholdelse af hingsteshows – til gengæld bliver der mere tid til at træne de mange unge heste, som ellers ville blive lidt “glemt” i sommerens travlhed.

– Vores rytter Lottie (engelske Charlotte Fry, red.) var kvalificeret til World Cup-finalen i Las Vegas, som er aflyst, og derudover er alle udtagelsesstævnerne til OL aflyst, hvor Lottie også var godt på vej mod en holdplads med enten hingsten Everdale eller Dark Legend – og ja, så er selve OL også blevet aflyst, fortæller Anne van Olst.

 

Online hingsteshow

– Mange hingsteshows har ikke kunne afholdes, men det har vi indtil nu ikke kunne mærke på vores bedækningstal. Inden corona-krisen nåede vi at ride et par hingsteshows, og bedækningssæsonen løber indtil nu som håbet. Alle vores kommende håb som bl.a. Glamourdale og Nespresso skulle have haft deres Grand Prix-debut i marts, men det venter vi bare med og håber så på, at de bare bliver bedre og bedre, siger Anne.

Da deres store hingsteshow er blevet aflyst, har de valgt at lave en hingstepræsentation online fredag den 10. april kl. 19.30, som vises på ClipMyHorse.

– Det er jo ikke muligt at skabe den samme stemning på denne måde, men dette er en situation, der rammer alle, så derfor er der også forståelse. Vi vil gerne forblive positive og vil derfor vise vores hingste og nogle af deres afkom. The show must go on, fastslår Anne.

Copyright Ridehesten.com
Anne van Olst og og den meget populære hingst Kjento. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fuld gang i sædleverancerne

Hun og Gertjan driver en salgsstald, og der kan de også mærke, at meget er ændret, for kunder kan pt. ikke bare kan flyve hvor som helst og når som helst, men meget løses via internet, WhatsApp og de sociale medier.

– Det gør jo alt nemmere, og jeg må sige, at det overrasker mig meget, hvordan folk prøver at tænke fremad, siger Anne.

Hun og Gertjan finder det svært at vurdere situationen med hensyn til salg af hingstesæd, men indtil nu ser det positivt ud, og blandt dressurhingstene er det helt klart Glamourdale, Kjento og Everdale, der er meget populære, men også 25-årige Negro er still going strong.

– Men også hingste som f.eks. Jayson, som vi betragter som en rå diamant, og George Clooney, der har haft helt fantastiske resultater med sine 3-4 års afkom de sidste to år, har allerede travlt. Vores hingst Lantanas e. Sir Donnerhall/ Hemmingway, som bestod materialprøven sidste år, bliver også godt modtaget af avlerne, fortæller Anne.

 

Vis respekt og bliv hjemme

Anne fortæller, at hun er den person på matriklen, der er fuldstændig hysterisk med håndvask, håndsprit osv., og hun er af den mening, at når grænserne åbnes igen, skal vi ikke bare løbe ud og feste i store grupper.

– Når grænserne åbnes, betyder jo ikke at virussen er rejst hjem! Det betyder jo bare, at der er plads til, at vi kan få hjælp, hvis der er brug for det. Dette tager nok alt sammen lang tid, men vi glæder os til forsigtig at begynde at tage til stævner igen og indtil da: Vis respekt for hinanden. Stay safe – stay home, slutter Anne van Olst fra Holland.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen