Vær med til stiftelsen af Working Equitation Danmark

10-03-2020 15:58

Annika Knudsen Lorentsen

Working Equitation er en alsidig disciplin på tværs af hesteracer, som stammer fra Portugal - men nu er disciplinen ved at stifte en forening i Danmark, og der holdes generalforsamling i slutningen af denne måned

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Working Equitation er en alsidig disciplin, som kan udøves af alle ekvipager. Working Equitation stammer fra Portugal, men har i mange år været en anerkendt disciplin i Sydeuropa herunder også i Spanien, Frankrig og Italien. De første europamesterskaber blev holdt i 1996.

Working Equitation består af følgende discipliner:

  • Dressur-test
  • Stiltest på forhindringsbane
  • Speedtest på forhindringsbane
  • Ko-test (krav i de høje klasser)

Det er således en disciplin, hvor der konkurreres på tværs af hesteracer, ridestil og på flere niveauer så alle kan være med.

Ekvipagens og ikke mindst hestens alsidighed bliver testet i de forskellige discipliner i varierende sværhedsgrad, og det kan derfor være en fordel med en hest er der lydig, adræt og modig.

Working Equitation kan derfor appellere til både fritids- og konkurrenceryttere, hvilket er medvirkende til, at Working Equitation er stormet frem i resten af verden og ikke mindst nabolandene til Danmark, hvor Working Equitation allerede er veletableret.

På verdensplan er Working Equitation organiseret i ca. 20 lande - ikke kun i Europa, men også i f.eks. USA, Canada og Australien.

Danmark har tidligere været repræsenteret til internationale stævner i Working Equitation, bl.a. til EM i 2016, hvor Danmark stillede et landshold med 4 ryttere, hvor Danmark fik en flot 4. plads som hold samt en individuel 5. plads. Senest har Christina Winding repræsenteret Danmark til VM 2018, hvor Tyskland blev verdensmestre, og Christina Winding skal repræsentere Danmark til EM Frankrig i august 2020.                           

Der er derfor god grund til at få startet en forening for Working Equitation i Danmark, så disciplinen kan blive organiseret og endnu mere udbredt. 

Derfor indkaldes der til stiftende generalforsamling den 29. marts kl. 13.00 på adressen Birkelygaard, Åløkkevej 41, 5800 Nyborg.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen