Usædvanligt høj kvalitet af føl i år

09-06-2018 09:39

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

Et føl fra Dansk Varmblod blev vinder af "Skuets Bedste Føl" på Roskilde Dyrskue. Kvaliteten i konkurrencen var usædvanligt høj i år, siger Martin Bloch fra dommerpanelet

Copyright Ridehesten.com
Skuets bedste føl 2018: Et DV-føl efter Franklin. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

De bedårende føl af forskellige racer får altid publikum til at både sukke og klappe. Men hos dommerne var begejstringen ekstra stor i år.

- Kvaliteten var usædvanlig høj i år, siger Martin Bloch, som var en af de tre dommere på banen i konkurrencen.
- Der var så mange gode føl i år, at vi måtte sende mange ellers rigtig gode føl tidligt ud af konkurrencen. Alle føl i andensorteringen var gode nok til at blive placeret. Det er flere år siden, der har været så mange gode. Rigtig mange føl kunne løfte sig fortil og skubbe bagfra. Der var virkelig motor og takt i dem.

Copyright Ridehesten.com
Dette charmerende welsh cob-føl kom på andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder

Vinderen et DV-føl efter den succesfulde Helgstrand-hingst Franklin. Føllet blev præsenteret af Tina Andersen fra Søllested præsenterede sammen med hoppen Østergaard's Lambada e. Fassbinder.
- Et flot og elastisk hoppeføl, der dragede ringen rundt som en ung dronning, lyder beskrivelsen fra Martin Bloch.
- Den levede fuldt op til placeringen.

På andenpladsen kom et Welsh Cob (section D)-føl efter Avonvalley Great Briton (fra Karoline Hansen, Ubberup Mark), som at dømme efter de mange klapsavler var populær blandt publikum.
- Welsh opnår tit placering i de her konkurrencer, fordi de er så charmerende og taktfaste. Det er en race, der formår at takte og imponere. Føllet her havde en god forpart og formåede at kigge op. Et rigtig flot føl, som var interesseret i verden, siger Martin Bloch.

Copyright Ridehesten.com
Tredjepladsen gik til et Dansk Sportsponyføl. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen gik til et Dansk Sportspony-føl efter Rolsteds Don Disco, som er en af de yngre lovende hingste i Dansk Sportsponyavl. Der er ifølge Martin Bloch endnu ikke set så meget afkom efter hingsten, men med dette flotte føl lover det godt.

Føllet kommer fra Stald KP v/Kasper Petersen, Ringsted.

I dag er det hopperne, der skal konkurrere om at blive "skuets bedste". Fra klokken 11-11.45 er det bedste 3-års hoppe, der skal findes, mens bedste følhoppe findes klokken 13-14 og bedste 2-års hoppe bliver afgjort fra 17.30-18.30.  Alle konkurrencer finder sted i Ring 1.


Se Roskilde Dyrskues program.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen