Uofficielt EM på Vilhelmsborg

09-09-2020 09:25

Landstræner Bo K. Møller glæder sig over, at World Cup-stævnet på Vilhelmsborg også rummer et uofficielt EM i springning for de unge ryttere. Han håber på deltagelse fra flere nationer, og danske medaljer

Copyright Ridehesten.com
Arrangørerne bag World Cup og European Trophy på Vilhelmsborg vil gøre det festligt for de unge mennesker i det uofficielle EM i springning. Som det også sker fx ved Christmas Show, hvorfra dette foto strammer. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

På grund af Covid-19 har FEI i år besluttet at aflyse EM i springning for pony-, children, junior- og ungryttere. – Vi prøvede at overbevise FEI (det internationale rideforbund) om at vi de kunne flytte mesterskabet til senere, som det blev gjort for dressurrytterne. Arrangøren var med på en flytning, men FEI var meget konsekvente i deres nej, indleder Bo K. Møller, som er landstræner for junior-, ungryttere og seniorer. 
– Det er ærgerligt for de unge mennesker, at de mangler et EM, og derfor fik vi den ide, at lave et mini EM i forbindelse med World Cup Herning. Nu er stævnet flyttet til Vilhelmsborg, hvor der kun er en opvisningshal, men ved at strække programmet over nogle dage, kan det lade sig gøre at afvikle European Trophy, fortæller Bo. Han har præsenteret konceptet for flere af sine udenlandske kolleger ved stævnerne i eftersommeren, og de er meget begejstrede for, at de unge mennesker kan få deres mesterskab i år, selvom det er uofficielt. 

– I ungdomsarbejdet er det godt at have et mål at arbejde henimod, selvom et mesterskab ikke må være et mål i sig selv, men er en del af vejen mod at blive bedre. Det giver rytterne noget "hår på brystet", at ride under det pres, understreger landstræneren. 

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Stævnet begynder fredag den 8. oktober med pony- og children, hvorefter junior- og ungrytternes konkurrencer tager deres begyndelse om søndagen, og fortsætter til onsdag den 14. hvor der er individuelle finaler. European Trophy afviklet både med en hold- og en individuel konkurrence. Se programmet HER

– Jeg har fået positive tilkendegivelser fra flere nationer, jeg håber på, vi kan få mindst otte nationer i hver årgang, så bliver det et meget flot trophy. Men det afhænger jo fortsat af rejserestriktionerne. 

Om de danske rytteres chancer for at komme på podiet under European Trophy udtaler Bo K. Møller: – Det har irriteret mig, at vi ikke har haft et EM eller NM i år, for vi har virkelig et stærkt hold ungryttere, hvor to falder for aldersgrænsen i år. Jeg tror helt sikkert vi kan blande os i konkurrencen både blandt juniorer og ungryttere. De har jo gjort det godt, ved de nationsspringninger de har været til i eftersommeren. Vi skal hele tiden have ryttere på vej i sporten, og målet for talentarbejdet er at lave gode seniorryttere. Og som vi ser det nu, virker vores talentarbejde. De unge springryttere laver super præstationer på seniorniveau, så vi er på rette vej, slutter landstræneren som ser frem til konkurrencerne på Vilhelmsborg i uge 42 (skolernes efterårsferie). 

Hvis du vil sikre dig en billet, så er det om at komme igang med at bestille. Se mere på arrangørenes hjemmeside HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen