Unghestechampionat: Et rigtig flot niveau (video)

09-03-2022 22:12

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev Mathilde Lind Skjøtt der i dag red hoppen Maigaards Shakilou ind i front af Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring, hvor ekvipagen sammen red to overlegne runder, som begejstrede dommerne Bo Kristoffersen og Bo K. Møller

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Lind Skjøtt med Maigaards Shakilou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

41 gode ekvipager mødtes i dagens afdeling af Dansk Hesteforsikring Unghestechampionat, hvor det var rigtig spændende at se de 5-årige heste vise formen inden det i morgen bliver en mere krævende opgave, der møder de unge heste. Det er også i morgen, det bliver afgjort, hvilke heste, der fredag og lørdag skal under sadel hos testrytter Andreas Schou

– Vi har set rigtig mange gode heste i dag, og kvaliteten har været virkelig høj, fortalte dommerne i dag. 

Det er de 20 bedste ud af de deltagende heste, der skal rides af Andreas Schou, og lige nu er det den velspringende hoppe Maigaards Shakilou e. Balou du Rouet/ Carpaccio (opdr. Maigaard Randers ApS) der er bedst placeret. Hun blev flot fremvist af Mathilde Lind Skjøtt, og sammen fik de flotte ord med på vejen fra dommerne Bo K. Møller og Bo Kristoffersen

– Et rigtig flot ridt. Det er en hest der er virkelig godt uddannet, som kommer hele vejen rundt i god balance. Min meddommer påstår, at det er fordi han har redet morfaren, fortalte Bo K. Møller med et smil efter ridtet, som han uden tvivl var meget imponeret af. 

Mathilde var også selv rigtig godt tilfreds, og i interviewet nederst fortæller hun lidt om Maigaards Shakilou, som er en hest hun er meget glad for. Maigaards Shakilou fik i dag fire 9-taller, altså både for teknik, kapacitet, galop og ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Asferg med Egelunds Babette. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

De næstbedste heste i dagens Unghestechampionat var Egelunds Babette e. Balou/ Cajus (opdr. Line Thomey), som blev fremvist af Maria Bjørnkjær Asferg og  Fanny W e. Favorit Ask/ Boston (opdr. Marie Witt Poulsen), fremvist af Victor Lica Larsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Egelunds Babette  opnåede 8,5 i teknik, kapacitet og ridelig, mens hun gik et flot 9-tal for sin galop, og fra dommerne fik hun følgende ord med:

Copyright Ridehesten.com
Victor Lica Larsen og Fanny W. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

– Det er en rigtig dejlig og moderne springhest. Den springer med et stort overblik og så er den dejlig regulerbar og har et kraftfuldt afsæt. 

Præcis samme karakterer som Egelunds Babette fik Fanny W., som også fik rosende ord med fra dommerne efter dagens præstation:

– Denne hest er også klart en af de spændende heste vi har set i dag. Det er en moderne type, som i dag blev superflot præsenteret. 

Resultat fra klassen.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen