Unge dressurryttere godt fra start

17-07-2024 20:14

I dag tog både U25- og ungrytterne i dressur hul på deres EM i Østrig. Efter at første halvdel af rytterne har været igennem, har blandt andet U25-rytterne lagt sig ind på medaljekurs

Denne uge byder på en masse ridning for de unge danske ryttere, da både spring- og dressurrytterne i nogle af ungdomskategorierne er til start ved EM.

Otte dressurryttere er draget til St. Margarethen i Østrig, og i dag var første halvdel af rytterne til start i de smukke omgivelser.

Hos ungrytterne blev der lagt et flot og stabilt niveau af Thilde Rude Hare på Fred the Red e. Franziskus Frh/ Florestan I og Lea Andreassen Torabi på Bergåkras Amaranth e. Ampère, som opnåede henholdsvis 68,55% og 68,44%. Det har placeret dem individuelt som nummer otte og ni, inden resten af feltet skal ride i morgen.

Da kun det ene resultat er medregnet i det samlede holdmesterskab efter i dag, ligger ungrytterne på nuværende tidspunkt på en syvendeplads, men alt kan ske i morgen.

For U25-rytternes vedkommende kommer de til EM med en sølvmedalje for hold fra sidste og forrige år. Den kurs har holdet også sat i år efter, at Karoline Rohmann på Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador i dag opnåede en individuel fjerdeplads med 69,14%, mens Sara Aagaard Hyrm på Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi blev nummer to med 70,26%.

Ligesom hos ungrytterne er det kun det ene resultat, som i dag fremgår i holdkonkurrencen, og det har bragt U25-rytterne ind på en foreløbig andenplads.

I morgen har danskerne følgende starttider:

Ungryttere

  • Klokken 10.54 - Margaretha Rosenkilde på Tiger G e. Tuschinski/ Sir Donnerhal I
  • Klokken 13.17 - Frederikke Gram på RGS Finest Alegra e. Finest/ Ampère

U25

  • Klokken 15.41 - Thea Bech på Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair
  • Klokken 17.08 - Sophia Ludvigsen på Blue Hors Quintana e. Quantensprung 3/ Desperados

Stævnets start - og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen