Undgå mudder på folden og ridebanen

18-10-2023 18:08

Mille Albinus Hjermitslev

Mudder behøver ikke at være en konstant kamp; med OTTO-måtter fra SolidGround.dk kan du omdanne dine folde til sikre og komfortable områder for dine heste

Copyright Ridehesten.com
Mange har problemer med mudrede folde, når vejret skifter efter sommeren. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Er mudder på dine folde også en evig udfordring?
Hvert efterår når den første nattefrost begynder at dække landskabet, og de grå skyer bliver en fast del af horisonten, ved enhver hesteejer, at der venter nye udfordringer forude. Mudder, regn og konstante temperaturændringer kan ændre de ellers så skønne folde til en skuffende mudderpøl. Men det handler ikke kun om æstetik. Et konstant vådt og mudret underlag kan lede til diverse sundhedsmæssige udfordringer for din hest.

Hvorfor er mudder en udfordring?
Foruden den kosmetiske gene kan mudder forårsage en række problemer for dine heste. Bakterielle infektioner som muk og sur stråle trives i fugtige miljøer, og ujævne, mudrede overflader kan øge risikoen for skader som forstrækninger eller i værste fald, brækkede ben.

Copyright Ridehesten.com
Mange har problemer med mudrede folde, når vejret skifter efter sommeren. Foto: SolidGround

OTTO-måtter: Løsning mod mudder
Mudder behøver ikke at være en konstant kamp. Med OTTO-måtter fra SolidGround.dk kan du omdanne dine folde til sikre og komfortable områder for dine heste. Disse måtter, som er anerkendt og benyttet verden over, er designet specifikt til hesteejeres behov. De sikrer effektiv dræning af overfladevand, samtidig med at de bevarer den rette fugtighed i toplaget, hvilket mindsker støv og reducerer behovet for vanding i tørre perioder. De er desuden stødabsorberende, hvilket bidrager til hestenes komfort.

OTTO-måtter reducerer risikoen for huller, som kan opstå i den kolde tid, og deres overlegne kvalitet og design betyder, at dine folde forbliver jævne og fri for dybe fodaftryk, selv under de mest udfordrende vejrforhold. Mudderproblemet bliver en saga blot, og din daglige rutine med mugearbejde og håndtering af hestene bliver lettere og mere sikkert.

Med de skiftende klimaforhold og uforudsigelige regnskyl bliver det kun mere essentielt at investere i en holdbar løsning som OTTO-måtter. De sikrer en effektiv dræning og forlænger dermed foldenes levetid.

Copyright Ridehesten.com
OTTO-måtter: Løsning mod mudder. Foto: SolidGround

Den billigste løsning på den lange bane
Hvad end du skal i gang med at etablere en ny muddersikret fold eller en ridebane ved alle hesteejere, at det kan være en bekostelig affære. Typisk investerer vi en masse penge i at få skrabet det eksisterende lag jord af og fylder på med store mængder bundlag såsom knust tegl, kunst beton eller grus, hvorefter toplaget lægges på. Den værste frygt efter sådan et projekt er, at man efter det første år allerede kan se, hvordan det knuste tegl eller grus blander sig med toplaget, og det vil igen være en dyr affære at rette op på, når først skaden er sket.

En af de helt store gevinster ved at investere i en løsning med OTTO-måtter er, at toplaget forhindres i at synke ned i jorden, og at laget under måtterne heller ikke kommer op igennem toplaget. Ligeledes kan der være penge at spare på materialer i første omgang, da den gode dræningseffekt i OTTO-måtterne kan mindske behovet for mængden af bund- og toplag.

Gør hverdagen lettere og investér i fremtiden
Efterår og vinter kan være udfordrende måneder for hesteejere. Men med de rette produkter og lidt forberedelse kan du gøre disse måneder meget mere overskuelige. SolidGround.dk er her for at hjælpe. Besøg vores hjemmeside og se, hvordan vi kan understøtte dig i at skabe de bedste forhold for dine heste, uanset om det er på folden, i stalden eller på ridebanen.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen