Ulves fredningsstatus revurderes

07-09-2023 14:21

Annika Knudsen Lorentsen

Europa-Kommisionsformand Ursula van der Leyen fortæller, at der vil ske en gennemgang af ulvens beskyttelsesstatus i EU, da hun mener, at ulven nu reelt kan være til fare for både husdyr og mennesker i nogle regioner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år mistede Europa-Kommissionsformand Ursula von der Leyen sin egen pony i et ulveangreb i den tyske delstat Niedersachsen, og nu melder hun ud, at der skal kigges på ulvens beskyttelsesstatus i EU. 

– Koncentrationen af ulveflokke er i nogle europæiske regioner er en reel fare for husdyr, og potentielt også for mennesker, fortæller hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 1992 blev ulven fredet som følge af EU's habitatdirektiv, men de senere år har bestanden været voksende. Det betyder, at der blandt andet er omkring 30 voksne ulve i Danmark, og endnu flere i vores naboland Tyskland, hvor det anslås, at der er mere end 160 ulvekobler, som er en flok af ulve, der består af en han og en hun, samt deres afkom fra de seneste to år. 

EU går ind i en ny fase i arbejdet på at takle den øgede population af ulve, og de beder i den forbindelse lokalsamfund, videnskabsmænd og andre interesserede parter om date for dyrets påvirkning. Daten skal bruges til at redegøre for, om der skal foreslås en ændring af ulvens beskyttelsesstatus i EU.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner