Europa vandt over USA i Riders Masters Cup

03-12-2017 17:59

Camilla Tiefensee Schrøder

Første afdeling af den storstilede holdkonkurrence, hvor amerikanske og europæiske topspringryttere duellerer mod hinanden, blev afgjort ved Longines Masters i Paris sent lørdag aften

Copyright Ridehesten.com
Lorenzo de Luca og Jeuness van't Paradijs var den eneste af rytterne, der formåede begge deres dueller. Foto: Ridehesten.com (arikvfoto)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Riders Masters Cup er navnet på et nyt mesterskab inden for ridebanespringning, hvor ridesportens to ”supermagter”, Europa og USA, får lov at dyste direkte mod hinanden med et hold af de bedste ryttere fra hver af de to verdensdele. Sent lørdag aften blev første afdeling af turneringen redet på eurpæernes hjemmebane i Paris, og det blev også det europæiske hold, der løb med sejren.

Det europæiske hold, som var klædt i blåt og anført af Philippe Guerdat, bestod af Kevin Staut med Ayade de Septon* HDC, Maikel van der Vleuten på Dana Blue, Grégory Wathelet på MJT Nevados S, Jos Verlooy på Igor og Lorenzo de Luca på Jeunesse van't Paradijs.

Amerikanerne havde holdfarven rød og Robert Ridlan som træner. Deres hold bestod af Devin Ryan på Cooper, Chloe Reid på Sally 643, Laura Kraut på Viper Vrombautshoeve Z, Reed Kessler på KS Stakki og Lauren Hough på Waterford.

Rytterne skulle mødes i to gange fem dueller med særlig fokus på tid. Først mødtes rytterne i fem dueller, hvor den vindende ekvipage hentede et point til holdet. Her førte europæerne allerede efter første runde med 3 over 2. Og denne føring blev øget i anden runde, hvor hver sejr gav dobbelt point og Europas hold fik seks point med sejre i tre ud af fem dueller.
Hermed vandt europæerne med 9 point over amerikanernes 6 efter en spændende og dramatisk konkurrence, hvor holdlederne og rytterne måtte tænke strategisk undervejs.

Se resultatlisten.

Det var et spektakulært show, som blev overværet af et entusiastisk publikum i Paris plus de mange mennesker verden over, der kunne følge med online på EEM.tv, og på de sociale medier har showets hashtag #waveyourflag også været flittigt brugt. Arrangørerne skriver i en pressemeddelelse, at de er yderst tilfredse med den første Riders Masters Cup.
- Det har været en perfekt aften, som langt har overgået vores forventninger. Først og fremmest vil jeg takke publikum i Paris: Jeg er meget stolt af jer. I har været med til at gøre den her konkurrence til det, den er, udtaler Christophe Ameeuw, som er chef for EEM og manden bag Longines Masters-konkurrenverne inklusiv dette nye koncept.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Revanche i New York
Europæerne sejrede på hjemmebane i Paris, men næste afdeling af Riders Masters Cup afholdes i New York, hvor amerikanerne kan få endnu en chance for at slå det europæiske hold. Riders Masters Cup New York finder sted den 28. april 2018.

Se Lorenzo de Lucas vinderrunde i klippet nedenfor.
 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen