Springsportens supermagter mødes i storstilet duel

16-08-2017 06:14

Camilla Tiefensee Schrøder

Riders Masters Cup er navnet på et nyt mesterskab inden for ridebanespringning, hvor ridesportens to ”supermagter”, Europa og USA, får lov at dyste direkte mod hinanden med et hold af de bedste ryttere fra hver af de to verdensdele

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 1912 er det kun sket 13 gange, at et land uden for Europa eller USA har vundet de store mesterskaber som OL, World Equestrian Games og VM. Indtil nu har der aldrig været afholdt en særskilt konkurrence, hvor et hold fra hvert af de to kontinenter kan mødes og dyste direkte mod hinanden. Men netop et sådan arrangement er nu på vej, oplyser arrangørerne af det såkaldte Masters Riders Cup i en pressemeddelelse.

Riders Masters Cup, som går i luften i slutningen af dette år, er en konkurrence mellem to hold bestående af de fem bedste ryttere og heste fra ridesportens to førende verdensdele. De skal mødes i ti to-runders springkonkurrencer, som afholdes skiftevis i Europa og USA.

Første del af cuppen finder sted den 2. December ved Longines Masters of Paris. Den 28. april 2018 fortsætter konkurrencen med næste del ved Longines Masters of New York.

Det er EEF og EEM, anført af Christophe Ameeuw, der står bag det ambitiøse koncept.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– En legendarisk konkurrence er født, skriver arrangørerne i pressemeddelelsen.

Ambitionen er, at denne transatlantiske konkurrence skal føre ridebanespringningen op til samme popularitet i den brede befolkning som tennisturneringen Davis Cup eller sejlsportens America’s Cup, fremgår det i pressemeddelelsen.

Robert Ridland er udnævnt som holdleder for de amerikanske ryttere, mens Philippe Guerdat står for det europæiske hold.

Læs mere om Riders Masters Cup på deres hjemmeside eller følg dem på Facebook.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen