Uddybelse af ændringer i reglementer

15-12-2023 06:56

Hvert år gennemgår Dansk Ride Forbund samtlige sportsreglementer for at foretage nødvendige justeringer. Disse ændringer baseres på indsendte forslag, FEI's reglementer og erfaringerne fra det foregående år og nogle af de nyeste ændringer er nu uddybet

Copyright Ridehesten.com

Afvikling af C-klasser i sværhedsgrad 1-5 for heste i afdelinger – pkt. 67.1 i dressurreglementet

For at imødekomme det mangeårige ønske om at opdele klasser ved C-stævner i henholdsvis professionelle og amatører, har Dansk Ride Forbund lavet en omfattende ændring i afviklingen af C-klasser i sværhedsgrad 1-5 for heste. Det er Dansk Ride Forbunds intention at sørge for fair konkurrence ved at lave denne opdeling, og vi håber, at det vil blive taget godt imod. Det er ikke muligt at definere professionelle og amatører på en fair måde, og derfor vil der i stedet bliver taget udgangspunkt i rytterens opnåede resultater i kvalifikationsperioden.

Ændringen betyder, at der fremadrettet altid skal oprettes to afdelinger af alle klasser i sværhedsgrad 1 til 5 ved C-stævner for heste. Det er altså fra LA1 til og med Prix Sct. George. De to afdelinger kaldes hhv. afdeling A og afdeling B.

Afdeling A: er kun åben for ryttere, der i løbet af kvalifikationsperioden ikke har opnået tre resultater med mere end 68 % i samme eller højere programmer.
Afdeling B: er åben for alle. Ryttere i DRF’s bruttotrupper for heste samt eksaminerede beridere skal altid melde i afdeling B.

Det er rytterens ansvar at tilmelde sig den rette afdeling, når han eller hun melder til stævnet. Dansk Ride Forbund forventer og opfordrer til, at ryttere opretholder en høj grad af selvjustits. Rytteren tilmelder på baggrund af resultater opnået i kvalifikationsperioden. Resultaterne følger rytteren – ikke ekvipagen.
Der skal sammenlagt være minimum 8 startende ekvipager i afdeling A og B og desuden minimum 3 startende i hver afdeling. Er der ikke det, afvikles kun afdeling A, og ryttere, der ellers skulle ride i afdeling B, flyttes i Equipe til afdeling A.

Fakta
Eksempler

Scenarie 1: Johan rider i løbet af januar og februar tre LA2-klasser alle med mere end 68 %. Johan vil senere på året gerne ride LA1. Her skal der meldes i afdeling B.

Scenarie 2: Lotte rider i årets første kvartal tre resultater med mere end 68 % i MA2 (sværhedsgrad 5) og INT1 (sværhedsgrad 6). I august måned skal Lotte ride LA2 på en ny hest. Da Lotte har tre resultater med mere end 68% i højere programmer, skal der meldes i afdeling B.

Scenarie 3: Mia rider i første halvdel af året tre LA-klasser med mere end 68 %. I august måned skal Mia ride MB0. I dette tilfælde er Mia startberettiget i afdeling A.

Læs flere af uddybningerne af væsentlige ændringer hos Dansk Ride Forbund.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen