– U25-klasserne er en god mulighed

19-10-2023 16:47

Annika Knudsen Lorentsen

Simone Hansen Scherff er en af de danske ryttere der deltager i U25-klasserne ved World Cup Herning, og hun fortæller, at hun er rigtig glad for at kunne ride denne slags klasser internationalt

Copyright Ridehesten.com
Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den internationale U25-turneringen EY Cup afholdes i forbindelse med World Cup Herning 2023, og til start er flere danske ryttere. 

Den første af tre konkurrencer for aldersgruppen har i dag været afholdt i Jyske Bank Boxen, og en af de danske ryttere der red var Simone Hansen Scherff. Hun har flere gange benyttet sig af muligheden for at ride internationale U25-klasser, og hun fortæller, at hun synes det er en god mulighed. 

– Det er dejligt at kunne ride på dette niveau uden at skulle konkurrere mod de mere erfarne seniorryttere, men derimod med ryttere på ens egen alder, fortæller hun. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Med sig ved stævnet har Simone to heste, hvoraf hun rider den ene i U25-klasserne, som i dag startede ud i 135 cm, mens det i morgen er 140 og søndag er 145 cm Grand Prix. Den hest Simone rider i U25-klasserne er Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Søndervang v/ Else og Nis Ravn).

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag blev Simone og Søndervangs Matilde placeret på en flot femteplads efter en fejlfri runde. Simone ejer selv hesten, og det er en hest hun har et helt specielt forhold til. Det fortæller hun mere om i videoen nedenfor.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Landlyst Callicon. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Klassen blev vundet af danske Caroline Knudsen med Landlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado 3 (opdr. Karina Prinds), mens det blev ryttere fra Irland og Sverige der tog de andre top-3 placeringer. På fjerdepladsen blev det desuden Kamilla Ladefoged Rasmussen med Chico Z e. Clinton/ Quantum. 

– Det er dejligt at ride i Herning, det er nogle gode omgivelser og nogle gode baner at ride på, fortæller Caroline Knudsen. 

Der er mange springklasser på programmet i Herning i dag og resten af ugen, og resultaterne kan løbende følges på Equipe HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner