Tyskland indfører krav til EHV-vaccination

09-07-2021 07:43

Det aggressive herpesudbrud som ramte hesteverdenen tidligere på året, har fået det tyske rideforbund til at besluttet at alle konkurrenceheste i Tyskland skal vaccineres mod Herpesvirus 1

Copyright Ridehesten.com

Mange husker nok da det frygtlige herpesudbrud startede ved det internationale springstævne i spanske Valencia tidligere på året. Herefter bredte sygdommen sig med lynets hast til adskillige lande, hvorefter FEI aflyste alle internationale stævner som også fik flere nationer til at aflyse nationale stævner.

Det tyske medie St. George fortæller nu at det tyske rideforbund har besluttet at alle heste, der konkurrerer i Tyskland, skal vaccineres mod virussen. 

– Vaccination kan ikke beskytte den enkelte hest mod sygdom og vaccination er også mindre effektiv, hvis vaccinerede og ikke-vaccinerede heste holdes sammen. Men det er yderst værdifuldt, hvis alle hestene i en flok vaccineres, for da aftager spredningen af virussen, og de vaccinerede heste rammes ikke så hårdt. Jo mindre virus cirkulerer, jo mindre spredes risikoen for infektion, fortæller dyrlæge i det tyske rideforbund, Dr. Enrica Zumnorde-Mertens

For at sikre at der er vacciner nok bliver 2022 et overgangsår, då reglen om vaccinationskrav træder i kraft i Tyskland i 2023.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing