Flere heste døde under herpesudbrud ved Viborg

21-01-2022 17:26

Annika Knudsen Lorentsen

En stald ved Viborg er ramt af herpesvirus 1, og meldingen lyder at flere heste er døde, mens mange andre er syge. Det har fået flere stalde i området til at lukke staldene for alle udefrakommende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er pt. et voldsomt udbrud af herpesvirus ved Viborg, hvor flere heste er døde som følge af bekræftede tilfælde af herpesvirus 1, mens flere andre er alvorligt syge. 

Herpesvirus er efterhånden en velkendt virus og hvert år ser vi smittetilfælde, også med den mere smitsomme og farlige type 1, som i dette tilfælde. 

Netop fordi der igen er konstateret smitte med denne type, som kan forårsage neurologiske lammelser, der kan føre til dødsfald, har flere stalde i Viborg-området valgt at lukke for udefrakommende. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det gælder blandt andet Stald Tougaard og Løgstrup Rideklub, som begge har oplyst på deres Facebook-sider, at de efter orientering fra deres dyrlæger har valgt at lukke deres stalde i håb om at undgå, at smitten kommer til dem. 

Ridehesten prøver pt. at komme i kontakt med ejerne af den ramte stald og vi vil opdatere omkring situationen når vi har mere information.

Bliv klogere på herpesvirus.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing