Udbrud af herpes syd for grænsen

05-03-2024 09:27

Tønder Rideklub af 1986 meddeler, at der er konstateret udbrud af hesteherpes i stalde nær klubben, hvorfor de har valgt at lukke for al trafik af heste i en periode

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et stort udbrud af hesteherpes ved den tyske by Niebüll nær den danske grænse er årsagen til, at Tønder Rideklub af 1986 nu skærper adgangen til deres stalde. På klubbens Facebook-side skriver bestyrelsen:

Vi har valgt at lukke ned for al heste-trafik den kommende periode – både i hallen og på udendørs baner.
Dette gælder for alle udefrakommende ryttere med halkort og jer, der planlægger at besøge andre stalde/klubber.

Al færdsel i staldene er forbeholdt dem, der har deres daglige gang hos os. Smed, behandlere, elever og personale med færdsel i andre stalde end TØR skal komme i nyvasket/rent tøj og sørge for at vaske hænder ved ankomst.

Vi ønsker, at passe rigtig godt på alle heste og håber på jeres forståelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Gitte Maria Mortensen fra Tønder RIdeklub af 1986 fortæller til TønderNYT, at Dr. Montog har en infoaften på sin instagramprofil onsdag aften, hvor han vil fortælle mere om herpesvirus.

De nyheder, som Ridehesten.com de senere år har bragt om herpesudbrud, er alle bragt i månederne januar, februar og marts, hvor der hvert år har været udbrud i danske stalde. Danske heste har også været hårdt ramt under det store brud i 2021 i Spanien.


 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner