Tre dressurhingste med over 900 point

24-11-2019 14:27
Avl

Dansk Varmblods 35-dages test er i dag afsluttet, og dommerne er meget begejstrede over dressurhingstene, der har vist særdeles høj kvalitet – med hele tre hingste over 900 point

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Barcelo under restrytter Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som noget nyt er afslutningen af 35-dages testen afviklet på en søndag, og det har resulteret i et stort publikum i ridehallen i Tørring, hvor hingstene har vist højt humør og god form som et bevis på et godt management hos Torben Frandsen, hvor beriderne Marie Witt Poulsen og Nanna Christine Christensen har trænet hestene og fremvist dem i dag med afprøvningslederen på jorden. En ny testrytter, berider Allan Grøn, har gjort et fremragende job. Han er en utrolig erfaren unghesterytter og afprøvede i dag hingstene med super indføling.

Bjarne Nielsen fra Dansk Varmblods avlsledelse udtrykte meget stor begejstring over hele afviklingsforløbet og den gennemgående høje kvalitet af hingstene.

– Vi er så opstemte og begejstrerede. Hele forløbet har forløbet særdeles godt fra start til slut, og flere af hingstene har udviklet sig meget positivt under prøven, fortalte Bjarne Nielsen på vegne af avlsledelsen.

Man kan godt kalde Dansk Varmblods 35-dages test for dressurhingste for dette års mest interessante i verden, da der er fløj- og præmiehingste fra de fleste førende avlsforbund i Europa.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle hingste opnåede i dag et bestået resultat på over 750 point, og kun en enkelt lå under 800 point, som er kravet til automatisk udtagelse til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i marts måned. Holdets høje kvalitet udmøntede sig i det store antal af prøveresultater på over 800 point og intet mindre end tre hingste med et resultat på over 900 point.

Vinder af dressurprøven blev DV-hingsten Atterupgaards Barcelo e. Bon Coeur/Caprimond (opdr. Atterupgaard), der sluttede på 914,5 point og med en enkelt delkarakter på 8,5 og ellers alle delkarakterer på 9,0 og 9,5. Hingsten, der ejes af Atterupgaard og Helgstrand Dressage, er efter elitehoppen Atterupgaards Dicte, der er mor til en række kårede hingste.

Den tyskfødte hingst Danciero e. Dancier/Floriscount fra Helgstrand Dressage besatte andenpladsen med 911,0, mens den tyskregistrerede men danskavlede hingst, Global Player e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro, besatte tredjepladsen med 904,5. Hingsten tilhører opdrætteren Henrik Hansen, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle.

Se resultatet af prøven.

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Barcelo flankeret af Thomas Sigtenbjerggaard og Eric Guardia Martinez. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing