Tre doping-positive ryttere udelukkes i et år

29-05-2018 14:20

Camilla Tiefensee Schrøder

FEI har stadfæstet en afgørelse for tre amerikanske ryttere, der blev testet positive for doping ved et militarystævne i Florida i november sidste år. Forbundet anerkender samtidig, at rytterne brugte de ulovlige stoffer til andre medicinske formål end doping og har givet dispensation

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre ryttere fra USA blev midlertidigt suspenderet fra stævnedeltagelse efter at være blevet testet positive for doping ved et militarystævnet CCI Ocala-Reddic i Florida i november 2017.
Rytterne Alyssa Phillips, Hannah Burnett og Jennie Brannigan var testet positive for stofferne amfetamin og ritalin, som bl.a. bruges ADHD-medicin.

Sagens omstændigheder viser tydeligt, at ingen af de tre ryttere havde intentioner om at dope sig, udtaler FEI's legal director Mikael Rentsch i en pressemeddelelse fra FEI. Rytterne har efterfølgende fået særlig dispensation (Therapeutic Use Exceptions) til at bruge medikamenterne fremover. Det betyder også, at deres udelukkelsesperiode fra sporten bliver kortere, end den ellers skulle have været.

De tre ryttere har tilladelse til at starte stævner igen til november og har dermed fået 12 måneders karantæne. Derudover skal de hver betale knap 10.000 kr. i bøde samt deltage på et antidoping-kursus.

– Jeg er utrolig glad for at få at vide, at jeg kan deltage i stævner igen til november, skriver en af de tre ryttere, Jennie Brannigan, på sin facebookside. – Jeg er taknemmelig for, at FEI anerkender, at jeg ikke tog medicinen for at forbedre min præstation, og at jeg fremover vil have tilladelse til at konkurrere, mens jeg er på denne medicin. Jeg ved, jeg har lært meget af denne erfaring, og jeg håber, det også har hjulpet andre til at blive klogere på anti-doping, skriver hun.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner