Tre danske trakehnerhingste kåret

03-12-2022 19:41
Avl

Alle tre danskavlede hingste ved den 60. trakehnerhingstekåringi Holstenerhallen i Neumünster er i dag blevet kåret, og en af dem blev præmiehingst

Copyright Ridehesten.com
Kaiser‘s Erbe. Foto: Trakehner Verband
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle tre danskavlede hingste ved trakehnerhingstekåringen i Neumünster er blevet kåret. Det drejer sig om kat.nr. 14 Margostein e. Finckenstein/ Buddenbrock, der er avlet og ejet af Tonny Bang, Ryomgård,  og kat.nr. 26 Lancelot (Selsø) e. Ivanhoe/ Sixtus, der er avlet og ejet af Stutteri Selsø v/Janus Haubroe og Camilla Qvistgaard, Skibby. Endvidere gælder det kat.nr. 27 Electric Spirit e. Ivanhoe/ Schwarzgold, som er avlet af Annegrethe Jacobsen, der nu ejer hingsten sammen med Stutteri Selsø. Fornemt for et lille forbund som det danske trakehneravlsforbund TAF, hvor der kun bliver født 50-60 føl om året.
Netop Electric Spirit blev præmiehingst. Han er ud af Erik Jørgensens stærke stamme, hvor oldemoren Espritta er helsøster til den succesfulde Grand Prix-hest Esprit.  Stutteri Selsø v/Janus Haubroe og Camilla. Electric Spirit viste sig særdeles godt til kåringen, og viste overbevisende galop. Han blev solgt for 53.000 euro.

Copyright Ridehesten.com
Electric Spirit. Foto: Trakehner Verband

Præmiehingste

  • 11 - Kaiser‘s Erbe e. Easy Game/ Van Deyk (fløjhingst
  • 34 - Rockingham e. Saint Cyr/ Kaiser Wilhelm (reservefløjhingst)
  • 27 - Elektric Spirit e. Ivanhoe/ Schwarzgold
  • 09 - Tanzfürst e. Dezember/ Herzruf 
  • 03 - Belun e. Nathan de la Tour AA/ Sarafan (spring-fløjhingst)

Fløjhingsten Kaiser‘s Erbe er trukket på hoppen Kaiser's Els, der er helsøster til hingstene Kaiserdom og Kaiserkult samt Jeannette Sunds Kaiseradler e. Van Deyk/ Gajus. Faderen Easy Game er kendt som far til stempelhingsten Millennium, verdens bedste dressuhest Dalera TFS (Jessica von Bredow-Werndl/GER) og VM-bronzevinderen Hermes (Dinja van Liere/NED). Easy Game e. Gribaldi/ Schwadroneur er i øvrigt trukket på en danskavlet trakehnerhoppe, der i sin tid var dyrest på auktionen i Neumünter. Kaiser‘s Erbe fik på auktionen hammerslag på 170.000 euro.

Copyright Ridehesten.com
Lancelot Selsø. Foto: Trakehner Verband
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mere dansk succes
Stutteri Selsø har deltaget i Neumünster med 3-års hoppen Lily Selsø e. Ivanhoe/ Sixtus i konkurrencen om Årets hoppe, og hun sluttede som en af Tysklands fem bedste 3-års hopper blandt fløjhopper og reservefløjhopper fra hele landet.
Hestebjerggaard v/Mette Hansen, har stillet den 4-årige He’mil von Hestebjerggaard e. Kentucky/ Hertug på ridehesteauktionen, og han fik hammerslag på 40.000€ på auktionen.
Desuden blev den danskavlede hingst Helium e. Millennium/ Induc (opdr. Alan Nissen) udnævnt til elitehingst i en alder af kun 9 år. Hingsten er ejet af Trakehner Gestüt Gut Staffelde.

Kåringsresultat og resultat på hingsteauktionen.

Hingstekollektionen.

Trakehnerhingstekåringen.

Copyright Ridehesten.com
Margostein. Foto: Trakehner Verband
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen