Tre danske sejre på første NM-dag i Hjallerup

27-06-2024 20:51

Trine Askjær-Jørgensen

Nogle af Skandinaviens bedste pony-, children-, junior-, ung- og seniorryttere er i denne uge samlet til de nordiske mesterskaber i springning hos Hjallerup Rideklub. På førstedagen har danske ryttere redet sig til tre sejre og adskillige topplaceringer

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjallerup Rideklub i Nordjylland er fra torsdag til søndag i denne uge vært for de nordiske mesterskaber i springning og voltigering. I dag er der blevet taget hul på springningen med første runde af holdkonkurrencerne samt de individuelle kvalifikationer på hver af niveauerne; pony kat. I og II, children, junior, ungrytter og senior. I morgen tages der hul på voltigeringskonkurrencerne.

Dagen startede med et par internationale springklasser; en for pony og en for hest, inden der blev taget hul på de nordiske mesterskaber. Først var kategori II-ponyerne, hvor sejren i NM-klassen gik til Norge, mens bedst placerede dansker blev Ingrid Christine Laursen på andenpladsen sammen med Djinn D'as de Pic e. Ninio de Rox.

I kategori I-ponyernes første NM-klasse var de danske ryttere imidlertid ganske suveræne. Hele fire af dem red sig ind i top-5. Sejren gik til Selma Hundborg Dresler med hoppen Clounamon Coco, mens Palma Sophie Gry Jansson-Christensen fulgte lige efter på andenpladsen sammen med den dunfarvede vallak Parc IconEva Harriet Elkjaer Christensen tog sig af fjerdepladsen med Valmy de Treille e. Kantje's Ronaldo/ Opal, og Frederikke Hoffmann Königsfeldt tog sig af femtepladsen med Kingdom Connie e. Derrymore Duncan/ Ciaran Moriarty.

Herefter var det blevet tid til children-rytterne, og i denne klasse måtte de danske ryttere se sig slået af deres skandinaviske konkurrenter, som løb med topplaceringerne. Det samme gjaldt i juniorernes konkurrence. Children-rytter Sascha Vestergaard Levisen lykkedes dog med at ride sig til en flot femteplads sammen med den brune dansk varmblodsvallak Heart Beat's Brakeout e. Heartbeat/ Guardus Limbus (opdr. Bjarne Nielsen).

Nyheden fortsætter efter annoncen

I ungrytterklassen fik Danmark oprejsning, idet Line Busk Heltborg og Gaville e. Chellthago Z/ Animo løb med sejren. Parret havde faktisk 4 fejl, men var så hurtig, at selvom fejlen blev lagt til, var sejren stadig sikkert deres. Noona Wildfang Linde og Kannandro HB e. Kannan/ Diarado red sig ind på tredjepladsen i klassen.

Ud af de 14 seniorer i dagens sidste NM-klasse var Anne Kristine Truelsen og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor sublime. Parret red fejlfrit i den hurtigste tid og tog sikkert sejren foran tre svenskere, som fulgte på anden-, tredje- og fjerdepladsen. Amalie König og Jorsinaa e. Arezzo VDL/ Indoctro var hurtige, men fik et nedslag, så de endte på femtepladsen, mens Caroline Rehoff og Doolys e. Cannavaros/ Lantaan lige præcis endte udenfor placeringsrækken på sjettepladsen med også et nedslag og en lidt langsommere tid.

I morgen afgøres holdkonkurrencerne ved nordisk mesterskab i springning, mens klasserne også tæller som anden runde i de individuelle NM-konkurrencer. Lørdag afholdes der trøstefinaler for pony kat. I og II, children, junior, ungrytter og senior samt den individuelle finale for kategori II-ponyerne, inden weekenden kulminerer med de resterende, individuelle finalerunder søndag.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Anne Kristine Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen