Tre 10-taller i første afdeling for femårs i Ermelo

03-08-2017 13:36

De første 20 af i alt 39 femårs ekvipager har i dag været i ilden, og der blev givet hele tre 10-taller i første afdeling af 5-års kvalifikationen ved UVM i Ermelo

Copyright Ridehesten.com
Don Martillo og Ann-Christin Wienkamp.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Andreas Helgstrand blev i dag pustet i nakken af sin egen ansatte, australske Simone Pearce, der med hannoveranerhoppen Casablanca e. Conen/ Fidermark (opdr. Ines and Johannes Westendarp) opnåede klassens først 10-tal.

Det er for hoppens fremragende trav, at dommerne har givet karakteren 10, mens der blev givet 9,5 for kapacitet, hvilket sammenlagt gav ekvipagen 9,16 point og en foreløbig andenplads lige efter chefen og den tyske hingst Ferrari.

Dommerne blev grebet at det med 10-tallerne, så stillingen med Helgstrand og Pearce i toppen holdt ikke længe, for den tyske ekvipage, Ann-Cathrine Wiesenkamp og avlshingsten Don Martillo e. Don Juan de Hus/ Benetton Dream, scorede intet mindre en 10 for både skridt og trav og 9,8 for ridelighed såvel som kapacitet og har således indtaget den foreløbige føring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er dejligt, når dommerne lader sig begejstre over velfungerende, talentfulde og veluddannede ungheste, der præsenteres optimalt. Det kan dog være svært at se fra sidelinjen, at det skulle være nødvendigt at uddele flere 10-taler allerede i den første halvdel af kvalifikationen. 9,2 eller 9,6 er også fantastiske karakterer, der samtidig efterlader plads til en minimal forbedring. Hvad hvis der er 5-års i morgendagens kvalifikation, der går bedre end dem, der fik 10 i dag? Det lægger et ekstra pres på rytterne, og måske er det ogsåen smule mere publikumsvenligt ikke at give 10-taller i kvalifikationen, men derimod gemme dem som et muligt højdepunkt i finalen.

Se resultatet HER.

Anden halvdel af 5-års kvalifikationen finder sted i morgen kl. 9.30, hvor de tre danske ekvipager, Atterupgaards Botticelli/ Selina S. Vittinghus, Stenagers Wyatt Earp/ Kenneth Damgaard og Hesselhøjs Donkey Boy/ Jan M. Christensen, er til start.

Copyright Ridehesten.com
Simone Pearce og Casablanca.
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing