Toprytterne og deres unge stjerner (video)

13-10-2023 21:03

Trine Askjær-Jørgensen

Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen løb med placeringerne i første afdeling af den nye Ungheste-Grand Prix, der til aften blev afviklet på Blue Hors. De sætter her nogle ord på, hvad de synes om konceptet, og hvordan det gik med deres heste

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her til aften har publikum på Blue Hors eller via live-streaming hjemme fra stuerne haft fornøjelsen af alle fire ryttere fra sidste års guldvindende VM-dressurhold, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen, Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald, der har været til start med nogle af deres kommende stjerner i et nyt koncept kaldet Ungheste-Grand Prix. Her var selvfølgelig også andre, unge talenter at finde, heriblandt en tidligere vinder af unghestechampionatet i Herning, Grand Galiano.

I forbindelse med finalestævnet i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge heste, som denne weekend afvikles på det store ridecenter i Randbøl, holdes der nemlig for første gang en helt ny turnering. Her er de 8-10-årige heste inviteret med i en forsøgsvis afvikling af en i tour dedikeret til Danmarks kommende, internationale Grand Prix-heste. Konceptet afvikles i Intermediare II og U25-Grand Prix, hvor førstedagens Intermediare II fungerer som en kvalifikation til finalens U25-Grand Prix, der afvikles for de otte bedst placerede ekvipager.

Danmarks dressurdronning slog til igen
Nok har vi ikke set Cathrine Laudrup-Dufour i topsporten siden sidste efterår, idet hendes topheste Bohemian og Vamos Amigos blev henholdsvis solgt og flyttede hjem til sin ejer. Men i aften slog Laudrup-Dufour endnu engang fast, hvorfor hun er berettiget til titlen som Danmarks dressurdronning.

Hun har nemlig brugt tiden på at uddanne sin fremtidige stjerne, den bare 8-årige, mørkerøde vallak Vividus QRE e. Zaladin MI/ Don Charly, og ham debuterede hun i slut september i Grand Prix med sejr til følge. Dermed var stævnet på Blue Hors en oplagt mulighed for at høste noget mere erfaring. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Parret havde på Blue Hors i aften en virkelig stabil og flot tur med rigtig mange højdepunkter, hvor Vividus var utroligt fokuseret på sin rytter og opgaven. Det ses tydeligt, at den mørkerøde vallak virkelig har talent for de samlende øvelser, og i kombination med Cathrine, der bare er vanvittigt dygtig til at høste karakterer hele vejen rundt i programmet, blev det til den sejr med hele 76,272%.

Lige efter på andenpladsen fulgte Cathrines VM-holdkammerat, Daniel Bachmann Andersen, der også red en rigtig flot tur på den 10-årige, sorte hoppe Daytona e. Dante Weltino/ Samarant. Det var deres anden Intermediaire II sammen, og de har også tidligere redet et par Grand Prix'er. Hoppen slægter sin far, Dante Weltino, godt på og er fremragende til blandt andet fri trav og galop samt sidetraversader. Ridtet blev belønnet med flotte 75,833% og en andenplads.

Daniel og Cathrine sætter her sammen nogle ord på, hvad de synes om turneringen m.m.:

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen