Guide: Kom godt i gang med seriechangementerne

15-08-2017 18:09

Camilla Tiefensee Schrøder

Man bør give sig god tid, så man har enkeltchangementerne på plads, inden man begynder at lave serier, lyder rådet fra berider Maria Anita Andersen i Ridehestens dressurtræningsserie, som i denne måned handler om changementer i serier

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som en naturlig forlængelse af sidste måneds artikel i magasinet Ridehesten om changementer i berider Maria Anita Andersens træningsserie er Ridehesten i denne måned nået til changementer i serier.

Seriechangementer, hvor hesten skifter galoppen for hvert fjerde, tredje eller andet galopspring i konkurrence, møder ekvipagen først på lille turs-niveau.

Hesten skal være fortrolig med enkeltchangementer. Den skal kunne udføre dem forskellige steder på ridebanen uden modstand, gennemsprunget og sikkert, hvor den kan changere i balance – så kan man begynde at indøve seriechanementer. Hesten skal også kunne lave enkeltchangementerne uden at løbe efter changementet eller stoppe op inden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg begynder oftest indlæringen til seriechangementer på langsiden, fortæller Maria Anita Andersen. Her er det første changement ud af volten og det næste ind i volten, og det gør det lettere for hesten, der har barrieren at støtte sig til og en hel langside, hvor man har plads til at bringe hesten i balance inden det næste changement

Hjælp med schenkelvigning
Hvis hesten begynder at løbe i serierne eller blive hektisk, lyder en af Maria Anita Andersens tips på at ride schenkelvigning mellem changementerne på diagonalen.

– Det er der måske nogle af dressurtrænerne, som vil rynke lidt på næsen over, men det virker, erkender Maria. Så får hesten en opgave imellem firerne og treerne, så den er fokuseret på det, og samtidig med brug af de hjælpere, der skal i anvendelse i changementet.

Få flere tips fra berideren i augustnummeret af magasinet Ridehesten.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen