Tophest død efter konkurrence

19-04-2024 14:14

Mille Albinus Hjermitslev

Efter at have sprunget to fejlfrie runder og lagt sig på en foreløbig femteplads ved World Cup-finalen, kollapsede den amerikanske hest Chromatic BF i stalden og stod ikke til at redde

Copyright Ridehesten.com
Chromatic BF og Jill Humphrey efter deres sidste runde sammen. Foto: FEI/Martin Dokoupil
Nyheden fortsætter efter annoncen

USA Jumping har på Facebook annonceret, at den 13-årige vallak Chromatic BF e. Connor/ Concept 2, redet af amerikanske Jill Humphrey, torsdag aften kollapsede i stævnestalden med døden til følge. Chromatic havde halvanden time forinden sprunget to fejlfrie runder ved World Cup-finalen og var blevet nummer tre i klassen og lå nummer fem samlet. Der er intet belæg for, at dødsfaldet er relateret til den sportslige indsats.

Chromatic's avler og ejer Kc Branscomb, der havde været til stede, skriver følgende om forløbet: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Efter at have skridtet normalt af efter klassen, var Chromatic glad og afslappet vendt tilbage til stalden sammen med sin livslange groom Pepe Rodriguez og Jill. Efter at have hvilet og spist, fik han sit vanlige skud elektrolytter af det amerikanske dyrlægeteam. Da han vendte tilbage til stalden for at blive lagt i seng, begyndte hesten at få kramper og kollapsede i stalden. Han blev med det samme tilset og behandlet af både USA's og FEI's dyrlæger, men blev erklæret død kort efter. 

– Som ejer og avler vil jeg pointere, at det ikke var nogens skyld. Hesten led ikke, og der er intet belæg for, at hans død hverken er relateret til hans præstation med Jill mere end en time forinden eller det skud elektrolytter, som han plejede at få. Jeg vil på et tidspunkt modtage en obduktionsrapport. 

Afslutningsvis skriver Branscomb, at hun håber, at folk vil huske Chromatic for den hest han var, da han levede, og ikke hvordan han døde. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner