Tobias Thorning Jørgensen helt i særklasse

13-06-2021 18:56

Sikke en afslutning for de danske parayttere ved det internationalt stævne i hollandske Kronenberg. Tobias Thorning Jørgensen var for tredje dag i træk helt i særklasse og vandt küren med 82%, så landstræner Astrid Gemal fortæller at der er høje forventninger til sommerens PL

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tre ud af fire ryttere, der skal afsted til sommerens PL i Tokyo er udtaget og i denne weekend har fem danske pararyttere været til start ved det internationalt stævne i hollandske Kronenberg. Stævnet var tænkt både som optakt til PL i Tokyo, men også for at landstræner Astrid Gemal og teamet omkring PL-holdet, kunne danne sig et overblik over hvem der skal udtages som den fjerede og sidste ekvipager til PL.

Caroline Cecilie Nielsen, Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen blev udtaget i sidste uge og netop Tobias har i denne weekend sat en stor streg under at han på alle måder er berettiget den udtagelse. Han og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen) har vundet alle tre dage i Holland og i dagens kür for grad III-rytterne vandt han særdeles overbevisende med intet mindre end 82,45%. I samme klasse blev Caroline Cecilie Nielsen på Davidoff 188 e. Diomedes/Rubinstein nummer fem med 73,66%.

– Der kan jo altid ske noget, men Tobias betegner vi som medaljefavorit til PL. Det ved jeg at han også har forventninger til selv, så det bliver uhyre spændende i Tokyo, fortæller landstræner Astrid Gemal.

Hos grad II-rytterne var Katrine Kristensen endnu engang helt med i toppen, da hun og Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador Xx (opdr. Tine og Jens Daigaard) red sig ind på andenpladsen i küren med 75,64%. 

– Det har været en rigtig fin weekend hvor vi fik prøvet det setup af, som vi vil have når vi skal til Tokyo. Det var godt og spændende at få prøvet det af og det har givet os nogle idéer om hvad der skal arbejdes med frem mod afrejse til Tokyo, slutter Astrid.

Se alle resultater fra stævnet HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner