Fokus på stroppen

14-04-2019 09:45

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har lært Cathrine Dufour at ride med en læderstrop foran sadlen. Dufour bruger den, hvis hesten er lidt for frisk eller hvis hun har behov for at støtte hesten, uden at trække i den, eller brug for hjælp til lige at komme godt ned i sadlen og ned omkring hesten

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under en lærerig clinic ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fik vi alle et indblik i hvordan  Cathrine Dufour træner sine heste og ryttere.

Cathrine indledte med at fortælle, at hun har lært af landstræneren Nathalie zu Sayn-Wittgenstein at ride med en læderstrop foran på sadlen. Den bruger hun, hvis hesten bliver lidt for frisk, hvis hun har behov for at støtte hesten, uden at trække i den, eller brug for hjælp til lige at komme godt ned i sadlen og ned omkring hesten.

– Når jeg skal have fat i stroppen, gør jeg det bekvemt mellem ringfingeren og lillefingeren. Jeg hægter lige min hånd på stroppen, og ellers har jeg fat på tøjlen, som jeg plejer. Man skal forsøge at holde hånden så korrekt som muligt - på højkant, selvom man har fat i strippen. Og for en rytter som jeg, der gerne vil sidde lidt højt med hånden, hjælper det også til at holde hånden mere korrekt, fortalte Cathrine.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Temposkift i gangarter og øvelser

Helt grundlæggende er Cathrines ABC at ride temposkift og bruge hjørnerne til at genfinde kontrollen. "Klap ham og rid videre" var en sætning, vi kom til at høre flere gange.


Cathrine arbejde med temposkift og viste, hvordan hun indlærer changementer, hvor hun bad Kristian tage stroppen i brug for at sikre et lige changement. Og Cathrine var meget opmærksom på at få Kristian til at bruge sin vægt og sit sæde i afkortninger i stedet for at bruge tøjlerne. 
Hele tiden blev øvelserne afbrudt af skridtpauser, så hesten kunne få luft og strakt rygmuskulaturen ud. 
–Vi skal give hestene gode oplevelser, så de lærer at stole på os, både i træningen og i konkurrence, understregede Cathrine.

Læs alt om den lærerige clinic i denne måneds udgave af magasinet Ridehesten og få flere gode råd fra Cathrine Dufour.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen