To springhopper til eliteskue

27-06-2023 17:08
Avl

Ved afslutningen af Dansk Varmblods stationsafprøvning for hopper på Tørring Ridecenter blev 10 hopper kåret, hvoraf to blev udtaget til Krafft Eliteskue

Copyright Ridehesten.com
Bouncy Edition O. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

To springbetonede og otte dressurbetonede hopper gik i dag den afsluttende prøve med kåring ved Dansk Varmblods stationsafprøvning for hopper på Tørring Ridecenter, hvor stedets indehaver, berider Torben Frandsen, er træningsleder for afprøvningen.

Det var netop de to springbetonede hopper, der indløste billet til Krafft Eliteskue den 2. – 3. september 2023 på Vilhelmsborg, og de udviste begge overbevisende løsspringning og under rytter. Den ene af de to hopper er Lataire e. Baloutaire PS/ Capo fra Mikala, Lena og Ulrik Kristensen i Vinderup.

Copyright Ridehesten.com
Lataire. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Lataire bestod prøven med 793,8 point, blev kåret i RDH og for tredje gang i sit liv udtaget til Krafft Eliteskue. Hun vandt nemlig følskuet i region 6 i corona-året og var som 2-års finalist ved eliteskuet i Herning sidste år. Hun fik i dag dommerkommentarerne: Storrammet, passende højtstillet, godt kønspræg. Hun var en anelse spændt i springningen, men viste god teknik, hurtige reaktioner samt et kraftfuldt afsæt, og så viste hun en regulerbar galop.

Med et prøveresultat på 818,8 point blev også Bouncy Edition O e. Vong’s Brunello DWB TF/ For Edition kåret i RDH og udtaget til Krafft Eliteskue. Hoppen er opdrættet og ejet af Oudal Horses i Thorsø, og hun havde også succes som føl, hvor hun vandt følskuet i region 5. Om hende sagde dommerne i dag bl.a.: En storrammet hoppe, højtstillet med god ædelhedsgrad. Særdeles feminint præg. Hun var lidt trykket i løsspringning, men springer med godt afset og stort overblik. Hun viste en særdeles god galop, rummelig og engageret samt stor ridelighed.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen dressurhopper til eliteskue

En 3- og 4-års hoppe blev kåret til højeste kåringsklasse, DH, men der blev ikke uddelt billetter til Krafft Eliteskue til de dressurbetonede hopper. 

4-årige Bright Sensation C e. Springbank II VH/ Everdale, opdrættet af Jakobine Chemnitz og ejet af Pia Espensen og Jørn Jensen, aflagde højeste prøveresultat i dressur med 790 point og blev kåret i RDH. Det samme blev Egelund’s Miss Daisy e. Franklin/ Blue Hors Don Romantic fra Karina Minch Poulsen i Bjert. Hun aflagde næsthøjeste afprøvning med 775 point. Se billeder på Varmblod.dk.

Se kataloget her.

Copyright Ridehesten.com
Dommerne fra venstre: Vicky Nortvig, Jette Fries, Signe Wiese og sekretær Annika Knudsen Lorentsen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner