To gange på skamlen til DM

22-08-2014 16:05

Sandra Kristoffersen

Sidste weekend blev Anne Sophie Gerstorf Sørensen Ikke helt uventet Danmarksmester for kategori II på Jumanji, mere overraskende var dog hendes bronzemedalje hun red sig op til på hendes kat. I pony Eltino – det havde hun nu heller ikke regnet med selv

Med Jumanji, der stadigvæk ejes af sin tidligere rytter, norske Ingrid Rimstad, har Anne Sophie allerede klaret sig flot hen over foråret. Parret vandt blandt andet anden afdelig af ECCO Cuppen i Kolding og blev ligeledes Nordisk Mester for både hold og individuelt i Kristiansand, Norge.

- Selvfølgelig havde jeg da et mål om at komme på skamlen efter den gode sæson mig og ’Jummi’ (Jumanji, red.) har haft, men jeg vidste da godt, at jeg stadigvæk skulle ride til. Der er jo ligesom også lidt mere konkurrence end til et Nordisk Mesterskab, fortæller Anne Sophie.

På Jumanji vandt hun både PRT’en og PRM’en og så også kür-finalen, der for første gang blev afholdt for kat. II. Dermed havde hun en enormt forspring på 9 procentpoint ned til sølvmedaljevinderen Anne-Sofie Kystol Knudsen. I kvalifikationsrunderne red hun ligeledes sin kategori II pony Holstein Number One, som hun ikke startet finalen på. Selvom hun havde placeret sig i top ti i den samlede stilling, så må hver rytter kun starte en pony i finalen for hver kategori.

Men Anne Sophie kom på skamlen to gange i søndags, fordi da kat. 1 ponyernes kür-finale var afsluttet havde hun redet sig op på en fantastisk flot tredjeplads på Klooster’s Eltino.

- Det var meget, meget, meget uventet, konstaterer hun.

Efter første klasse havde hun stadigvæk ligget lige uden for medaljerne på en fjerdeplads, men eftersom hun i PRM’en red sig op på en anden plads med 73,049 procent lå hun pludselig til sølv. I kür-finalen kom Sara van Deurs Petersen så på anden pladsen, men Anne Sophie er da bestemt også glad for hendes bronzemedalje. Med den 11-årige hingst, som hun havde overtaget af sin storesøster, Alexandra, i 2013, har hun allerede været til start til enkelte internationale stævner og også til DM sidste år, hvor hun blev nummer syv. 

- Eltino var rigtig dygtig. Han var allerede god i Hagen (internationalt ungdomsstævne, der foregik fra den 13.-15. juni 2014, red.), og så har vi været gode til at træne hen over sommeren. Jeg synes også jeg har fået lidt mere styr på ham generelt, siger Anne Sophie.

I danmarksmesterskabet for kat. 1 stillet hun ligeledes op med en nummer to pony, her med Going Top. Ved siden af den flok af ponyer, har hun også allerede en gammel lærehest stående derhjemme i stalden. Finale, der i år fyldte 20 år, har gået Junior og Youngrider klasser med adskillige ryttere på både nationalt og internationalt niveau og skal i denne weekend starte endnu et junior-DM med den nybagte Danmarksmester, Anne Sophie Gerstorf Sørensen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen