To føl solgt til over 40.000 euro

25-06-2023 07:32

Britt Carlsen

80% af de udbudte føl blev solgt på Dansk Varmblods Følauktion i samarbejde med Blue Hors, og to føl rundede de 40.000 euro til danske købere

Copyright Ridehesten.com
Dyreste føl blev Midt-West Strike solgt til Blue Hors ved Martin Klavsen (tv) fra opdrætterne Lisbeth og Poul Erik Nielsen i Spjald. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag aften satte Dansk Varmblod 19 føl af dressurafstamning under hammeren i et samarbejde med Blue Hors. Der blev handlet føl til 266.000 euro og 80% af dem fik nye købere – tre af dem gik til udenlandske købere. 

Det var hingstestation Blue Hors som sikrede sig kollektionens mest eftertragtrede føl; Midt-West Strike e. Blue Hors St. Schufro/ Revolution fra avlerparret Lisbeth og Poul Erik Nielsen i Spjald. Det var avlsleder Martin Klavsen, som sikrede sig det højeste bud på 47.500 euro. 

Copyright Ridehesten.com
Mette Riisager fra Nordentoft fik hammerslag på Worres Golden Days - hun ses her med opdrætter June Worre-Jensen (th). Foto: Ridehesten.com

Næstdyreste føl blev Worres Golden Days efter VM-guldvinderen fra Herning, Glamourdale/ Franklin. Også her opstod der en budduel, og den trak stutterileder Mette Riisager fra Nordentoft Equestrian sig sejrrigt ud af. Hun fik hammerslag på 42.000 euro. Føllet er opdrættet af June og Mogens Worre-Jensen, og de solgte endnu et føl på auktionen; Worres Glamour Boy e. Glamourdale/ Dr. Doolitle for 16.000 euro til Irma og Vang Bennetsen. 

Gennemsnitsprisen for de solgte føl blev 16.625 euro svarende til 123.856 kr. Ulrik Kristensen, der er repræsentant for Dansk Varmblods Hovedbestyrelse i Auktionsudvalget, var meget tilfreds med resultatet af auktionen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets første auktion har været en fin succes med 16 solgte føl og med nye bydere fra udlandet. Set ud fra det europæiske marked i år, har vi løftet standarden. Det er et cadeau til vores gode avlere.

Copyright Ridehesten.com
Midt-West Strike. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Auktionen i tal: 

  • Samlet salgspris: 266.000 euro
  • Antal solgte føl: 80%
  • Gennemsnitspris: 16.625 euro svarende til 123.856 kr.

Resultat af Dansk Varmblods Følauktion i samarbejde med Blue Hors.

/ Pressemeddelse / Dansk Varmblod

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen