To 10-taller til Danciero

12-10-2023 15:17

Annika Knudsen Lorentsen

7-års hestene har lige været i aktion i deres kvalifikation ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale, og her imponerede Anna Kasprzak og Danciero dommeren og scorede topkarakter

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak med Danciero. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

12 velredne 7-års dressurheste mødtes i dag i den indledende kvalifikation i Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale 2023, som afholdes på Blue Hors. De otte af dem opnåede direkte adgang til finalen, som afholdes på lørdag, mens de sidste fire skal dyste om de sidste to finalepladser i morgendagens B-finale. 

Sejren i dagens kvalifikation gik til UVM-guldvinderen Anna Kasprzak med Danciero e. Dancier/ Floriscount, som endnu engang viste imponerende takter. De blev belønnet med to 10-taller for henholdsvis ridelighed og kapacitet, mens trav og galop blev belønnet med 9,5 og skridten med 8,8. I programmet for 7-års hestene opnåede de 89,497 procent, hvor der blandt andet blev givet et 9-tal for den samlede skridt og for det samlede indtryk. Slutresultatet lød på 89,497 procent. 

– Det er en meget velredet hest, som er meget positiv under sin rytter og meget villig. Vi så en god bæring i traven og en rummelig trav, en god samlet skridt og en velbalanceret galop med en god bæring. I forhold til rideligheden så vi ikke nogen fejl overhovedet, og vi tror, at vi en god fremtidshest her, fortalte dommerne i dag. Dommerne var Dennis Holst og Niels-Erik Bøchman.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow med Skovdals Dexter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Susanne Barnow med den velgående Skovdals Dexter e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romanov (opdr. Bjarne Skovdal) leverede dagens næstbedste resultat. Ekvipagen opnåede samlet 83,354 procent, og de opnåede blandt andet 8,8 for både trav, galop og kapacitet. 

– Vi så en powerful trav med god rummelighed. Skridten har en god takt, den træder fint over og har en god energi. Galoppen har en god grundgalop, en god skulderfrihed og hesten er godt redet, fortalte dommerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På tredjepladsen blev det i dag Cathrine Laudrup-Dufour med Hesselhøj Darwin e. Hesselhøj Donkey Boy/ Solos Landtinus (opdr. Lisbeth B. Andersen), som opnåede samlet 82,682 procent. Der blev blandt andet tildelt et 9-tal for ridelighed, og dommerne gav ekvipagen følgende ord med på vejen:

– Det er en dejlig hest, som har en god balance i traven. I skridten kunne vi godt tænke os en lidt bedre fremvist samlet skridt og i galoppen kunne vi tænke os lidt mere spring i grundgaloppen. Rideligheden var rigtig godt, og selvom der kom en fejlridning, var det rigtig fint. Vi tror, at det hele kommer med mere træning. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour med Hesselhøj Darwin. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På fjerdepladsen blev det Marianne Helgstrand med Le Grand e. Grand Galaxy Win/ Sir Sinclair, mens Nadja Aaboe Sloth med Satchmo e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Future Cup (opdr. Erik Mølbak). 

De tre øvrige ryttere, der sikrede sig en finaleplads var Emma Ahlberg med Ambjergs Delgadino e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Romantic (opdr. Malene Clausen), Helene Melsen med Roger e. Skovens Rafael/ Don Caruso (opdr. Priess Horses) og Susanne Barnow med Åtoftens Dancing Memory e. Era Dancing Hit/ Benetton Dream (opdr. Annette Bugge og Claus Hansen).

Resultat fra klassen. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen