Tid til Københavnerridtet

05-07-2018 11:04

Camilla Tiefensee Schrøder

Årets Københavnerridt med internationale distanceklasser i og omkring hovedstadens smukke Dyrehave finder sted denne weekend

Copyright Ridehesten.com
Inge-Merete Larsen blev sidste år bedst placerede dansker med en andenplads i den internationale 120 km-klasse på Zameel OX, som hun selv har opdrættet. I år er samme ekvipage igen at finde på startlisten på den længste distance. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

På lørdag afvikler Sportsrideklubben det traditionsrige Københavnerridt, hvor rytterne med udgangspunkt i Bernstorffsparken rider gennem Dyrehaven og de Nordsjællandske landskaber.

Distancer fra 15-120 km
I CEI 120 km er syv danskere meldt klar til start sammen med to svenskere og en norsk ekvipage, og dermed har stævnets højeste internationale klasse flere tilmeldte end i 2017. Sidste års unge norske vinder, Kaspara Grude, deltager ikke i år, men danske Inge-Merete Larsen, som sidste år blev nummer to, er til start på samme hest igen i år, Zameel OX.
På CEI 81 km-distancen konkurrerer også et internationalt hold af både danskere, nordmænd og svenskere, og derudover afvikles en række regionale og lokale klasser på kortere distancer. I alt 81 ekvipager er meldt til start ifølge Online Equipe.

En knastør udflugt
Vejrudsigten ser mildt sagt en del mere mere solrig ud i år end sidste år. Mens rytterne i 2017 måtte sænke tempoet pga. regn og mudder, er det snarere heden, der kan blive udfordringen i år.
– Det bliver en flot rute, men det kan også blive meget støvet, siger Lone Aalekjær fra SPR Distance, som har været med til at arrangere Københavnerridtet i et kvart århundrede.
– Inde i selve skoven, hvor jeg var ude at markere ruten i går, var der faktisk dejlig køligt, og ruten så god ud. Bunden er god. Men det kan godt være, rytterne kommer til at ligne krigere og soldater, fordi det støver så meget på de sorte ridestier i dyrehaven, siger hun med et grin.
Distancerytterne er som regel eksperter i at holde hesten hydreret og afkøle den undervejs, men de må ikke glemme sig selv, påminder Lone Aalekjær.
– Rytterne skal også huske at sikre sig, at de selv får drukket nok undervejs, lyder rådet.

De sidste måneders usædvanligt tørre vejr har også fået arrangørerne til på SPR Distances hjemmeside at henvise til afbrændingsforbuddet i Danmark. De minder deltagerne, publikum og medhjælpere om, at enhver form for brug af åben ild er forbudt inde i skovene, og at rygning kun er tilladt på særligt udvalgte områder.

Se programmet og læs mere på sprdistance.dk.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald