Testrytteren har været på springhestene

10-03-2017 14:45

Sophie Dahl Hedegaard

Svenske Henrik von Eckermann er 35 år gammel, OL-deltager, og for to weekender siden tog han sejren i Europafinalen i World Cup kvalifikationen på hjemmebanen i Göteborg. Nu er turen så kommet til Herning

Copyright Ridehesten.com
Katrinelund Unghestechampionat i springning
Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik von Eckermann er ikke kun kommet for at ride konkurrencer, han er her også for at teste de unge springheste i Katrinelund Unghestechampionatet. Han red i dag første heat i Danish Computer Group arenaen, hal E, og i morgen tester han så de resterende heste, hvorefter dette års vinder kan findes.

Henrik udtalte under dagens ridt på de forskellige heste, at for ham er det vigtigt, at hesten har lyst til at arbejde, og at han i dag og i morgen giver point, i forhold til hvordan hestene er på dagen. – De skal være tilsvarende uddannet til deres alder, men det skal ikke handle om, hvorvidt hesten kan gå OL om fire år eller ej, udtalte Henrik von Eckermann.

Selvom nogle af hestene virkede mere ”grønne” end andre, ifølge Henrik, så var det mere vigtigt for ham, at hestene blev ved med at have lyst til at prøve, og stadig syntes det var interessant at arbejde.   

Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik er en høj mand, og i dag var han oppe at sidde på nogle lidt mindre modeller, hertil knyttede han kommentaren: - Jeg har selv haft små heste, men de har haft store hjerter – det er bedre, end en stor hest med et lille hjerte!

Dagens eneste nitaller tilfaldt den første hest på banen; 224 Solo F. Damgaard e. Sandro Boy/Cassini II, ejer: F. Damgaard, Ribe, opdrætter: Mia Givskov og Søren Nedergaard, Ribe. Solo F. Damgaard er redet af Sarah Kroman Rosenlund Christensen. Hesten fik både 9 for ridelighed og kapacitet.  

Du kan nedenfor se et kort interview med Henrik von Eckerman, der fortæller lidt om, hvordan det var at teste de unge springheste. I morgen sættes andet heat igang, hvor Henrik hopper på den første hest klokken 8.30 i Danish Computer Group, hal E. Det er derfor også først afgjort i morgen, hvem vinderen af Katrinelund Unghestechampionatet i springning bliver.

Du kan se den foreløbige stilling HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen