Syv danske ryttere i top-50

02-11-2023 09:07

Det ser fortsat godt ud for dansk dressur når man tager et kig på FEI's verdensrangliste, hvor syv danske dressurryttere er blandt top-50

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou ved World Cup Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Som altid opdateres FEI's verdensrangliste hver måned og denne gang er flere danske dressurryttere rykket adskillige pladser op. Rytterne som deltog ved EM i dressur for Danmark ligger meget stabilt i top 16, men derefter er der sket en del for nogle af de andre danske topryttere. 

Ved World Cup Herning for snart to uger siden red Lone Bang Zindorff sig ind på en imponerende tredjeplads i küren og det har bla. været med til at hun er rykket fra plads nummer 46 og nu ind på en 26. plads. Den helt store højdespringer denne gang er Anna Zibrandtsen, der er rykket over 20 pladser fem og nu ligger nummer 32.

I Top-100 for dressurryttere har Danmark:

3 (3) Nanna Skodborg Merrald
8 (6) Carina Cassøe Krüth
11 (11) Andreas Helgstrand
16 (13) Daniel Bachmann Andersen
26 (46) Lone Bang Zindorff
32 (55) Anna Zibrandtsen
40 (36) Anna Kasprzak
72 (83) Nadja Aaboe Sloth 

FEI's verdenrangliste i dressur for ryttere.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Et blik på verdensranglisten for dressurheste viser også at flere danske heste er rykket adskillige pladser op. Blandt andet er Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) hoppet fra pladsen som nummer 35 og nu placeret som nummer 22, mens Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen), der tidligere lå nummer 56, nu har indtaget pladsen som nummer 28. Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger har taget et endnu større spring fra plads nummer 86 til nu nummer 50. 

FEI's verdenrangliste i dressur for heste.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner