Suveræne, unge dressurryttere

07-08-2022 16:31

Trine Askjær-Jørgensen

Under det store VM-stævne i Herning i denne uge er en lang række unge, danske dressurryttere til start i internationale junior-, ungrytter- og U25-klasser

En stor del af Herning er i disse dage dækket i lilla, for nu er det endelig tid til det længe ventede VM i fire ridesportsdiscipliner. Messecenter Herning lægger haller, Jyske Bank Boxen, store udendørsarealer og meget mere til, når hele 1200 heste og deres ryttere konkurrerer.

Udover VM-klasserne i dressur, springning, voltigering og paradressur afholdes også en række internationale klasser for blandt andet juniorer, ungryttere og U25-ryttere i dressur. Selvom der er et solidt flertal af danske ryttere i disse klasser, så er også Sverige, Finland, Norge og Holland repræsenteret. De unge, danske dressurryttere viste sig dog umulige at slå i dagens klasser på BB Horse Arena.

Gentog succesen fra i fredags
Juniorerne åbnede ballet i Herning allerede i fredags, hvor sejren gik til Theresa Rosenkilde og Blue Hors Zwobber e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Blue Hors ApS). I søndagens kürklasse red Theresa og den 11-årige, brune vallak til hele 74,075% og gentog således succesen fra i fredags med endnu en sejr i dag. Karla Marillo Skov og Barbylon D e. Bøgegaardens Boney M/ Coriander (opdr. Ingrid Dahlmann) red til 73,408%, hvilket sikrede dem andenpladsen, og på tredjepladsen kom Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl med Sammy Jo e. San Amour/ Londonderry (opdr. Trine og Allan Severinsen), der red til 71,883%.

Der var byttet lidt rundt på placeringsrækkefølgen sammenlignet med i fredags, men igen i dag var der hele fire, danske ryttere i top-5, hvor kun en enkelt svensker fik sneget sig med ind.

Klassens resultat.

Første dag for U25
I kontrast til juniorerne var U25-dressurrytterne i ilden for første gang i dag. Her var 12 ekvipager til start i Grand Prix for 16-25-årige, og igen var der et flertal af danskere.

Top-5 blev ligeledes præget af dygtige, danske ekvipager, idet de første fire placeringer gik til danske U25-ryttere. Med 70,470% blev det til en solid sejr for Laura Kristine Thorup med Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/ Donnerhall (opdr. Blue Hors ApS).

Andenpladsen tog Sandra Aagaard Hyrm og Heslegård's Rismon e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri) med 68,675%, mens tredjepladsen gik til Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador xx (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) med 67,778%.

I klasserne for de unge dressurryttere blev det altså i dag henholdsvis en Blue Hors-rytter på en Blue Hors-hingst og en juniorrytter på en Blue Hors-vallak øverst på podierne.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen