Super sport og spænding ventet i Kolding

10-04-2015 08:34

Absolute Horses er i år vært for både det danske og nordiske mesterskab for seniorer på Tågerup ved Kolding over to på hinanden følgende weekends i maj/juni og forberedelserne er i fuld gang

Det er lagt op til det helt store brag af en sportsbegivenhed, når Absolute Horses i maj/juni inviterer til ikke bare danske men også nordisk/baltiske mesterskaber i ridebanespringning på Tågerup ved Kolding.

Det er femte år i træk, Absolute Horses står som arrangør af de danske mesterskaber, og stævnerne er vokset år for år. Men i år tages et tigerspring med udvidelsen til 14 dage med international topridning. De danske mesterskaber kombineres med ikke alene de nordisk/baltiske mesterskaber for senior men også et internationalt CSI2* stævne.

- Vi venter selvfølgelig mange danske tilskuere, men også tilskuere fra de nordiske lande til NM, og mon ikke også, der kommer publikum fra Tyskland for at følge de tyske springryttere i forbindelse med CSI2*-delen, siger Andreas Schou, der sammen med sin bror Christian står for de store arrangementer.

Han understreger, at der jo ikke kun bliver de høje klasser, men også CSI1*, så de mindre øvede ryttere får lov at opleve stemningen ved et internationalt stævne.

Stor tribune
I år bliver der opsat en stor trubune til tilskuerne med plads til 500-600 personer. Også VIP-faciliteterne forbedres, idet der ud over pladserne i og ved den store ridehal også opstilles et VIP-telt på 11 gange 39 meter med store glaspartier ud mod springbanen.

Danske mestre
De danske mestre kåres ved stævnet fra den 27. til 31. maj. Her er forsikringsselskabet First igen sponsor for DM for senior. Her regner de to arrangører Andreas og Christian Schou med selv at stille op. Ud over First Senior DM afvikles også Dansk Rideforbunds mesterskab for Young Rider (U21) med Jyske Bank som sponsor og Junior (U18).

Ud over mesterskabsklasserne bliver der en DRF championatskvalifikation for fire-, fem- og seks-års heste, en ponytour og mere showprægede klasser. Blandt de øvrige sponsorer er Terminalen (Jaguar/Landrover), BPI, Danish Group, Dansk Varmblod og Kolding Kommune.

Internationalt
Det nordisk/baltiske mesterskab for senior afvikles fra 4. til 7. juni. Og det kombineres så med de internationale klasser, der går op til CSI2*, hvor rytterne kan samle kvalifikationspoints internationalt. Der bliver også CSIY klasser for unge heste.

Den nykårede verdensmester og olympiske mester Jeroen Dubbeldam fra Holland deltager i det internationale CSI2* stævne og vil ved en clinic den 6. juni fortælle om, hvordan han træner sine heste. I løbet af de 14 dage ventes ikke færre end 600 heste på Tågerup. Det er, hvad tidsplanen kan rumme.

- Det er en stor opgave at afvikle de to store arrangementer lige efter hinanden, men det indebærer også fordele i og med, at mange ting, bl.a. teltstalde, udstillingstelte og cafeteriatelt kun skal stilles op en gang, siger Christian Schou. Og vi har heldigvis mange gode hjælpere. De to brødre er enige om, at de først og fremmest laver det store arrangement, fordi de synes det er sjovt. Og at de selv skal ride med er der ingen tvivl om – det skal der være tid til.

Entre til DM
I lighed med de tidligere år bliver de første dage ved DM-stævnet hos Absolute Horses på Tågerup med gratis adgang. Men fredag, lørdag og søndag bliver der opkrævet entre. Det er 80 kr. pr. dag eller 200 kr. for et partoutkort.

 

 

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald