Super spændende afgørelse i 6-års finalen

17-10-2013 16:49

Britt Carlsen

JBK Springrytterne gjorde glimrende reklame for deres sport også i afslutningen på Dansk Ride Forbunds springchampionat for 6-års heste

Banebygger Bo Bak Andersen havde rigtig udfordret ryttere og heste i finalen for de 6-årige heste, men flere kvlitterede ved at springe meget imponerende på trods af, at hestene forud for finalen havde gået to krævende kvalifikationsrunder.

Seks heste mødtes i en forrygende omspringning og samtlige ryttere satsede alt på at ride sejren i hus. Det gav en helt forrygende spændende omspringning, hvor publikum levede med rytterne.
Rikke Haastrup vandt 4-års finalen i sikkerstil på Copyright, og i omspringningen for 6-års heste havde hun hele to heste med, da afgørelsen faldt. Hun lagde sig i spidsen med TM Las Vegas og satte dermed omspringningens sidste rytter Michæl Aabo under pres. med 31,56 sekunder fortrængte Rikke Ulrik Clemmensen fra den hidtidige førsteplads.
Michæl Aabos Chacom Ask er stor, og lidt langsom i sine bevægelser men hold da op, Michæl red og vendte snævert og det sidste lange galopstræk mod den sidste oxer hujede publikum og så kom den ellers normalt så stilfulde rytter igang med at ride med både arme og ben, og det gav resultat - sejr med en margin på knapt et sekund.

Michæl Aabo/Chacom Ask (8,4)                          0 fejl 30 21
Rikke Haastrup Kristensen/TM Las Vegas (8,4)     0 fejl 31,56
Ulrik Clemmensen/Stenagers Hard to Beat (8,2)    0 fejl 31,72
Rikke Haastrup Kristensen/Contador (8,3)             0 fejl 32,05
Linea Ericsson/Corette (8,2)                                 0 fejl 32,32
Jennifer Fogh Pedersen/Cleopatra (8,2)                 4 fejl 29,60

Se samtlige resultater her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner