Succesfuld ponyrytter klar til hest i Herning (video)

20-10-2017 14:14

Marie Helene Rigård Rohleder

Vinderen af eftermiddagens CSIP international ponyspringklasse blev Pernille på Rocco, men Rocco er til salg, og det betyder, at ponyrytteren er på udkig efter en ny springhest

Copyright Ridehesten.com

Pernille Harritslev Dam Christoffersen vandt CSIP international ponyspringklasse på kategori I ponyen Runehøjs Rocco i tiden 51,94 med en flot nulrunde. Se resultaterne her

Rocco har en helt speciel betydning for Pernille, da hun har haft den siden, at ponyen var 4 år gammel. Men da Pernille er ved at være for gammel til ponyklasserne, er Rocco til salg. Det har været en svær beslutning at træffe. 

- Rocco betyder en hel del for mig. Det er som at miste ens bedste ven, når vi skal af med ham. Det er lidt hårdt, når nogen kommer og prøver ham, men jeg håber bare, at vi finder den helt rigtige rytter til ham, siger Pernille Harritslev Dam Christoffersen. 

Hende og Rocco danner et godt springteam, og de har for eksempel en tredjeplads til DM som en del af samlingen. Ekvipagen har rejst rundt i hele Europa og redet ponyspringklasser. De har blandt andet redet Grand Prix i Frankrig, hvor de endte med en flot nulrunde og blev placeret som nr. 12. Men nu er Pernille på vej mod de store klasser med hest. Hun har allerede en hest, men nu er hun også på jagt efter en ny firbenet følgesvend, som kan tage over efter yndlingsponyen Rocco. 

Copyright Ridehesten.com
Pernille og Rocco var flyvende til eftermiddagens ponyspringklasse til World Cup i Herning.

- Når jeg skal finde en ny springhest, så kigger jeg efter kemi mellem mig og hesten. Det er virkelig vigtigt, at vi er et godt match, men det er bare at tage det stille og roligt, og så finde den helt rigtige, siger Pernille Harritslev Dam Christoffersen. 

Til daglig går Pernille i 1.g på Støvring gymnasium, men lige nu er der fuldt fokus på World Cup i Herning, hvor hun skal ride flere ponyklasser henover weekenden. 

Hør Pernille fortælle om, hvordan hun synes, at springrunden gik, og hvordan hun ellers får skole, venner og springning til at hænge sammen i en travl hverdag. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald