Succesfuld dansk dag ved UVM

24-09-2022 15:03

Annika Knudsen Lorentsen

I dag har der været B-finaler ved verdensmesterskaberne for unge heste på Zangersheide, og her har flere af de danske ryttere opnået placeringer til stor glæde for ryttere, hesteejere og avlere

Copyright Ridehesten.com
Adam Sparlund Olesen med Gasalano. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

De tre B-finaler ved verdensmesterskaberne for unge heste på Zangersheide, er afsluttet og det lykkedes for det danske team af ryttere at sikre danske placeringer i alle tre årgange. 

To danske placeringer i 5-års B-finale
I B-finalen for 5-års heste blev det til to danske placeringer. Den bedste placering tog Adam Sparlund Olesen med Gasalona e. Geradus/ Casall med en fejlfri runde. Ekvipagen sluttede som nr. 20 ud af 143 ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med Cordento II DWB. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Jesper Meyenburg red den velspringende Dansk Varmblodshingst Cordento II DWB e. Cornet Obolensky/ Cardento (opdr. Linus Camitz) til en placering som nr. 29. Denne ekvipage var blot et nedslag fra at ride sig i A-finalen i går, og i dag beviste de sit værd med deres anden fejlfrie runde ved stævnet. Jesper redet ligeledes fejlfrit med Empower JS e. Emerald van't Ruytershof/ Colman (opdr. Jesper Meyenburg), men endte dog udenfor placering i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Sarah Wheler med Kirkelodgaards Ci Ci Chopin. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Sarah Wheler glad for endnu en nulrunde
I 6-års B-finalen lykkedes det Sarah Wheler at ride sin anden fejlfrie runde ud af tre her på Zangersheide. Det gjorde hun i sadlen på Kirkelodgaards Ci Ci Chopin e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) og sammen sluttede de med en placering i klassen, som nr. 24 ud af 158 ekvipager.

– Jeg er meget stolt og tilfreds med hvordan Chopper sprang inden på den svære bane i dag. Han var med mig hele vejen rundt og gav den max gas, hvilket resulterede i en god afslutning med en fejlfri runde, fortæller Sarah Wheler. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Calika-Vitz. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Christian Jansen bedst i 7 års
I B-finalen for 7-års heste var 85 ekvipager til start og her lykkedes det for Christian Jansen at ride en virkelig flot tur på den 140 cm høje bane. Han kom fejlfrit igennem med Calika-Vitz e. Complete/ Racot (opdr. Lone Sørensen), og med en forholdsvis hurtig tid sikrede han sig 12. pladsen i klassen, og blev eneste dansker i placeringerne. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Jansen med Calika-Vitz. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Både Karen Møller Rohde med Cassado Ask e. Casall/ San Patrignano Corrado (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund) og Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Søndervang v/ Else og Nis Ravn) red fejlfrit på forhindringerne i klassen, men der sneg sig dog en tidsfejl ind hos sidstnævnte. Begge endte lidt udenfor placeringsrækken.

Start- og resultatlister fra stævnet

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen