Succesfuld auktion og prisuddeling

13-12-2023 12:23

Trine Askjær-Jørgensen

Den 44. P.S.I.-auktion, der blev afviklet i den forgangne weekend, var en stor succes med flotte priser på både dressur- og springheste. Derudover blev der også uddelt priser, heriblandt til den succesfulde, tyske dresssurrytter Frederic Wandres

Copyright Ridehesten.com
Casabea PS. Foto: P.S.I.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 44. P.S.I.-auktion, der i weekenden blev afholdt i P.S.I. sports- og auktionscentret i Ankum, Tyskland, var en succes. Paul Schockemöhle og Ulli Kasselmann præsenterede endnu engang en kollektion af 49 gennemavlede og fremragende unge sportsheste, og den internationale kundekreds udnyttede muligheden for at få fingre i de to kloge opdrætteres gode genpuljer og ekspertblik.

Casallco-døtre i top
Kat.nr. 38 Casabea Blue PS blev solgt til den højeste pris, nemlig hele 1,6 mio. Euro, og det var købere fra Italien, som sikrede sig hoppen efter Casallco/Baloubet du Rouet.

Kat.nr. 25, dressurhesten Dantino e. Dante's Junior/ Fürstenball, brød også den magiske syvcifrede grænse, da den blev solgt 1,2 mio. Euro.

Kat.nr. 50, hoppen Casanina PS e. Casallco/ Chacco-Blue, der blev nr. 2 ved UVM for 7-årige springheste i år, blev solgt for 770.000 Euro til købere fra Mexico.

En anden Casallco-datter, Casamara Blue PS, tiltrak også stor national og international interesse og blev til sidst solgt for 950.000 Euro. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resultatet gjorde holstenerhingsten til den mest succesfulde faderhingst på dette års auktion, hvilket glædede hans ejer Paul Schockemöhle: – Kvaliteten råder, især hvis man står bag den kvalitet. Casallco er en exceptionel hingst, sagde han.

Køberne på auktionen kom blandt andet fra Australien, USA, Tyskland, Sverige, Østrig, Italien, Columbien, Mexico, Taiwan og Hong Kong.

Med et samlet afkast på 20.036.000 Euro blev det en meget vellykket 44. P.S.I.-auktion 2023. Dressurhestene indbragte i alt 8.476.000 Euro med en gennemsnitspris på 353.167 Euro, mens springhestene indbragte 11.560.000 Euro med en gennemsnitspris på 462.400 Euro.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Dr. Katharina Winkelhues, Paul Schockemöhle, Prof. Dr. h.c. Martin Richenhagen, Frederic Wandres, Ulli Kasselmann og Dr. Dietrich Plewa. Foto: P.S.I.

P.S.I.-priser uddelt
I forbindelse med auktionen blev to betydningsfulde personligheder i hesteporten hædret med den traditionsrige P.S.I. Award, en værdifuld Swarovski-krystalfigur af en hest.

P.S.I.-prisen for "Lifetime Achievement" gik til Prof. Dr. h.c. Martin Richenhagen og blev præsenteret af dressurrytter og ven af familien Dr. Katharina Winkelhues. Richenhagen er en af de meget få tyske ledere, der har været administrerende direktør for en stor amerikansk virksomhed, producenten af landbrugsmaskiner AGCO, hvis Fendt-mærke har været en kæmpestor støtte for det tyske rideforbund. Han var også initiativtager og formand for det tysk-amerikanske udenrigshandelskammer. Richenhagen har redet, siden han var ung, og selv konkurreret i op til svær dressur samt fungeret som international dressurdommer i mange år. I 2008 var han holdleder for det tyske dressurhold ved CHIO Aachen og OL i Beijing.

Grand Prix-dressurrytter Frederic Wandres modtog P.S.I.-prisen i kategorien Sport. Den anerkendte dressurdommer, underviser og rytter Dr. Dietrich Plewa holdt den indledende tale og roste Wandres for hans kvaliteter som rytter og hestemand, hvilket afspejles i hans mange internationale præstationer med forskellige heste, hans sjetteplads på FEI's verdensrangliste og tre på hinanden følgende titler som den mest succesfulde dressurrytter ved CHIO Aachen. Sidste år var Wandres på det bronzevindende tyske hold med Duke of Britain FRH ved VM i Herning, og i år tilføjede han EM-holdsølv med Bluetooth OLD til sit CV.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner